Friday, March 16, 2012

My Sweet Escape - Kuching Part 1-


akhirnya, impian bercuti2 satu malaysia pada tahun 2012 ni tercapai juga.. walaupun xlama, hanya 3 hari 2 malam, ianya menjadi satu kenagan yg sukar dilupakan.. cewahh.. 3 mac 2012 aku n scha bertolak dari LCCT ke KCH jam 1255.. kali ni aku rasa paling dahsyat punya travel.. sume benda last minute.. yg paling aku rasa sgt pelik adalah aku bw baju 3 helai je.. jeans selai!!! fuhyoo.. terer la aku kali ni.. lau x mau satu lemari aku kasi hangkut.. n ni pestime juga xbeli access bag.. hanya utk balik je.. tu pon 15kg ko!! bia betul.. hopefully sume goin ok.. so aku touchdown kat Kuching International Airport jam  1440.. neves kejap.. sesungguhnya aku xpenah p sarawak.. kesiannnnnnnnnn.. hehehe.. naseb da deal awal2 ngn kak nor yg kak mina akan amik aku kat airport.. so she will be my tourist guide.. 1st destination adalah makan Mee Jawa plus air teh 3 layer versi gula apong.. gamba dalam hengpon la plk.. nantii aku kasi hapdate later.. ok.. after that kak mina bawa weols p Jong Crocodile Farm.. ni pon request dari aku.. ikot kak nor jgn harepppp nak p sini.. tiket masuk Jong Crocodile Farm utk warganegara adalah RM16.. tp atas bantuan kak mina aku dapat sarawakian fee which is RM 10 sajek!! hoyeah!! jom layan gamba..
 harus berfotogeik dulu.. hehehehe..
pes2 aku dihidangkan dengan wajah2 anak2 buaya yg bergelimpangan.. ewwwww.. geli okeh.. da lah berlumut.. ngeri betul.. 
 yg ni plk Tailess Crocodile.. kesian tengook dia ekor xde.. tapi bila tgk tang gigi.. terus kesian aku tu ilang.. hehehhe.. eee geli.. =p

 sebelah kandang Tailess Crocodile adalah kandang White Crocodile.. yg ni kira gejes sikit la.. kan kulit putih gebu gitu.. hehehe.. buaya albino ke ape??
 
yg ni aku gelarkan Crocodile Grandfather.. nama dia Pak Indon.. nape grandfather?? sebab ni la buaya tertua di Jong Crocodile Farm.. ko tengok gamba mmg nampak kecik.. tgk live kalu gile besa wehhh.. seremmmm.. aku rasa boleh muat si stich to dok dalam perut buaya ni.. kulit pon menggerutu abes.. dikatakan buaya ni di temui di pontianak pada tahun 1969 semasa umurnya 3tahun.. calculate sendiri buaya ni umo bape.. tua kan??
 
 ni buaya kedua terbesar rasanya n yg paling ganas.. namanya Bujang Sudin.. yg emo nya buaya ni xgerak2 okeh.. nyampah aku.. penat aku panggil2 dia buat dekkkkk je.. mg xgerak langsung la.. napas turun naik pon xde.. pengsan ke ape.. yg ni pon kategori buaya gaint.. besar ya  hamattt mat mat.. montok gila la peha dia.. awwwww..
 
buaya ni pon malas je aku nengok.. xgerak2.. maybe baru lps makan kot.. tu yg berat bontot tu.. nak usha baling batu takot plk aku yg kene ngap nanti.. hehehe
 buaya ni main2 okeh.. gedik.. kejap timbul kejap naik..
 menganga duaplohpatjam..
to be continue.....

2 comments:

Cik Muda said...

lagiii...lagiii.....~

ddlea said...

Giler ahhh.., mau aku meroyan kalo pi situ...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...