Wednesday, March 21, 2012

My Sweet Escape - Kuching Part 2-

after berjimba2an di Jong Crocodile Farm, kita pulang ke rumah kak mina utk rest.. malam tu kami keluar lagi.. niat dihati mau ke Pasar Satok tapi nasib tidak menyebelahi.. hujan bertotok ko!! tp gagah juga tu menyusuri Satok Market.. habis kebasahan kasut n seluar ku.. huhuhuhu.. nothing to grab there sebab hilang mood akibat hujan lebat.. then terus saja ke gerai Mee Kolok.. kata kak mina n kak nor ni gerai mee kolok yg dorang suka.. tp suka the most is Gerai Mee Kolok Mangkuk Merah.. tp gerai tu tutup plk.. so kita ke Gerai Mee Kolok Mangkuk Kuning.. hehehe,, mcm2 nama.. aihhhh.. gerai ni terletak berdekatan dengan Pasar Satok.. =)
taraaaaaa.. ni la Mee Kolok.. so sory coz kualiti gambar adalah tidak memuaskan.. lighting mmg out la.. golap.. kamera cikai kita xmampu nak melakukan yg terbaikk.. (padahal ko tu yg xreti) =p rasa mee kolok ni aku mmg jatuh hati la.. sedap sgt.. da nama plk aku ni mmg kipas susah mati kepada spesis mee.. hehe.. so mmg bertambah la likey likey.. huhu.. mee kolok ni adalah sejenis mee yg dicelur bersama air panas n air sejuk.. pas tu ada ayam sayur n daging.. mee ni makan dengan sup n kicap.. fullllllamakk.. lazat okehhh.. mcm NAK LAGI NAK LAGI.. tp sgt mencik coz perut sudah kekenyangan.. sedap betol makan tatkala hujan2 sejuk.. hehehe..
hah!!! licin sudah.. =p
before pulang marilah kita tengok makcik tu menyediakan mee kolok.. celup sana celup sini siap!!! apa celoppp.. ehhhh???

to be continue.......

2 comments:

wantie said...

TAK PERNAH TRY PUN MI KOKLOK NI. SEDAP KEW?

I FOLLOW U

ddlea said...

Pi sana merasa la mew kolok tu, cer kat sini... mana ko nak cari celop2 tu...

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...