Thursday, March 29, 2012

My Sweet Escape - Kuching Part 3-

aduhh.. naik pengsan nak abeskan entry sarawak ni.. sekarang ni mcm xde mood sgt nak menaip.. tanda2 apakah?? ok2.. back to my story.. next morning awal pagi lagi kami bergerak ke SERIKIN.. uols yg dah selalu pergi sarawak mesti familliar dengan tempat ni kan.. aku je baru hegeh2 nak p.. =p
aku, scha dan kak mina bertolak jam 7.30 pagi after breakfast.. agak jauh juga la perjalanan dia.. tp aku suka sebab memang kehijauan sepanjang jalan.. rasa nyaman.. after 2 - 3 hours sampai la serikin tu.. orang mmg ramai gila la.. aku xtau la dorang ni sampai situ jam bape.. ntah2 kol 4 pagi da gerak.. aku masih kroh2.. hehehe..
 
yg ni one of the stall yang ada kat sana.. da macam Jalan TAR da aku tengok.. hehe.. stall ni jual baju2 pengantin.. disebabkan aku berjalan bersama bakal pengantin, sure la singgah tengok kan.. =) sekadar tengok tak mengapa..
beg memang selagi ada la.. macam2 rupa.. ko pilih je mana satu.. haaa lupa nak cite.. kat serikin ni lau da jam9 macam tu, panas mmg hazab betol.. plak2 ari tu aku pakai baju hitam.. mmg berasap la.. hehe.. so sapa yg pegi sila la standby payung ke kipas lipat ke, kipas bateri ke.. ape2 je la..
barang2 kat sini memang murah2 belaka.. siap boleh tawar menawar lagi tu walaupun harga da murah se murah2 nya... hehe.. aku mmg suka la kan.. tp xde la mensoping secara menggila disini sebab budget xbape nak banyak.. mostly semua barang adalah dari indonesia.. sebab tu la kebanyakkan kain pasang yg dijual ala-ala kat bandung..
gelang, rantai cincin sebagai2 sume ada jual.. mutiara@pearl juga ada.. scha mmg menggila memilih aksesori utk dibawa pulang ke semenanjung.. aku?? tarak!! hehe.. no need.. =p
selain tu, kraftangan sarawak juga ada...melambak lagi tu.. pilih saje mana ko suka.. janji tawar & bayar.. hehehe.. aku ade beli something yg aku rasa unik.. tp lupa plk nak snap gamba.. jam yg diperbuat daripada kulit2 kerang yang dihancurkan.. cute la.. siap boleh engrave lagi..
 lastly opkos la gamba aku kan.. heheh.. suka nau interprame.. ngeh2.. nanti aku sambung lagi k..

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...