Thursday, April 26, 2012

soalan boring di pagi hari

masa aku bangun pagi td, terus ingat kat kepala n bertekad yg hari ni aku nak kerja bersungguh2 sebab banyak keje yg terbengkalai since aku attend course sehari semalam..

but this morning, tatkala keletihan setelah membuka gerai persatuan, somebody really really really swing my mood.. isu kawen kembali lagi.. sebelum aku cerita lebih lanjut aku nak ucap congratulation to my bestfren TINI sebab nak menamatkan zaman bujang pada minggu depan.. congrats beb.. really happy for both of u.. kembali pd cerita td.. rentetan drpd majlis kawen tini yg dah x lama lagi tu, mula la suara2 yg bertiup di kepulauan EO ni.. kenapa?? uols rasa aku loserrr sgt ke da 26 tahun tp masih belum kawin?? siap suggest pinjam duit family spy boleh kawen?? bagi aku, selagi terdaya & termampu biarlah majlis kawen tu hasil dari duit aku sendiri.. selagi ada pilihan aku xingin langsung menyusahkan family aku sebab aku rasa aku da banyak menyusahkan dorang.. 

uols rasa aku ni xde keinginan ke arah itu ke?? well come on guys.. tanya la semua wanita dalam dunia ni.. mana ada perempuan yg xnak mendirikan rumah tangga?? semua org nak rite? tp aku pasti, hari aku belum tiba dan insyallah akan tiba jika diizinkan Allah.. jgn ingt aku xpercaya pada Qada' & Qadar Nya.. kata orang kalau jodoh tak kemana kan.. so, bear in your mind.. dont you ever think that you are good enough bila da dapat title tu diusia muda..

issue ini juga telah membuatkan KAMI sentap!!


13 comments:

Cik Muda said...

adoiiii yay...

yang ni, akak 28 tahun ngn akak 31 merangkap hosmet ni pon belom lg sampai jodohnya....

sekurang-kurangnya kema dah ada calon yang bakal melengkapi sebuah kehidupan tu.. jd abaikakn kata2 nista diluar sana.~

dan manfaatkan kehidupan single ini...~

Cik TasukeecOklat said...

i've been that stage la kems...
tapi akak selalu igt ape pesan kak azah...die pun kawen lambat walau da ade pakwe iaitu suami die skrg...die kate "walau kite da ade BF atau tunang, belum sampai masa lagik utk kawen...sampai jodoh tu, can be anyone...so pelan pelan kayuh...kahwin lambat tu tak salah tp minded org yg kekonon da kahwin ni mmg cengitu..."
camtu ah kata kak azah..so pendekatan nya abaikan jek..bg akak selagik namanya manusia, mmg mulut akan berkata...belum kawen tanye bile nak kawen, da kawen bile nak dpt anak, da dpt anak pertama taye bile nak dpt no.2 plak..cengitu la...MANUSIA...
sO screw them! amek pendekatan "I DONT GIVE A DEMN WHAT PEOPLE THINK ABOUT ME!!"
wOrld peace..hehehe.~

JieJ said...

ya..KAMI dah sentap!!!

Dah lah time aku menyuap bihun pulak tu..tak tertelan rasanya makanan ku iteww..heheh

Dorang ingat senang jak kan Kema. Dahlah kita ni perempuan. Takkan lah terhegeh2 tanya pasal kawin ngan lelaki. Soal duit not the issue!! Entahlah mentality sesetengah org!!napa teruk sangat kah org yang kawin lambat ni.at least support lah dari segi moral..bukannya asyik nak tanya, "ah bila lagi?"
Betul Kems, dorang boleh lah bangga dapat kawin awal..tapi cubalah letakkan diri di situasi kita..

p/s: actually i want to post pasal ni..tapi since ko dah buka isu, aku menyampuk jak lah kat sini..hehe..

Mrs Rodaq said...

Kema, sbar la ek.rase brsalah lak aku jpe jodoh n dpt kje ttap.ko lak kene tempias.be strong k.btw,tenks doakan aku punye marriage.insyaAllah jdoh korg sume ader tapi blum smpai lagi.biar dy dtg sendiri sbb Allah dah tntukan jodoh yg terbaek tok masing2. pasal kata2 org luar tu, persetankan lah.

shriza said...

huhu..tolak tepi je kema....kita blm kwin bkn sbb xmau pun cuma Allah da ttp satu masa yg kita sdri pun xtau...tp bila sampai masanya...nk menolak pun xmampu....asal ada niat nak kwin...insyaAllah adalah masanya...

ddlea said...

Kalau yang mengata itew pompuan, ko wat la ayat macam fafau,

"Bila laki akak nak masuk minang saya????"

kalau dari seorang jantanzzz, ko cakap cenggini

"Bila ayang nak masuk minang aiii???"

Bolehhhh???

akmadablueberry said...

aze: kita serupa....huhuhu..xpe saya suda strong ni..naseb yg 28 & 31 masih disisi..hehe

akmadablueberry said...

k.noms: aku pon da amik pendekatan yg sama kak..lantak la org nk ckp ape pon..ai xkisah.. huhuhu

*dlm ati kisah sikit..boleh??heheheh

akmadablueberry said...

k.jiej: sabar la kak wey..da naseb kita cm ni nak wat cmne..bru nak meraikan pengantin baru seronok2, cite len plk dorg ni bwk..mmg SPOIL betol!!hishhh...

lau kat sini mmg sokongan moral tu 0% la..lau bab kutuk 110%!!d**n!!

akmadablueberry said...

kak tini: eh eh namo2 la rasa bersalah..bkn salah penanten pon..

cume dorg ni kutuk xhengat..da la pagi2 buta..terus adik sentap..hehe..doakan la EO2 lain ni jumpa jodoh..kot la doa penanten baru ni berkat..hehehe

~~la senza..hehhe..ehhhh???~~
*hanya penanten cik ila n kems punya cerita*

akmadablueberry said...

k.iza: mmg nk tolak tepi tp dlm ati xmampu pulak nak tolak..huhu..bese la kan kita2 ni mesti rasa cmtu lau sebut psl kawen..

mengapakah mereka ni xmengerti???xpaham betol kema..

akmadablueberry said...

kak lea: adehhh..kema lupa la plk nak jawab camtu..tau2 da ter emo..hehehhe..

akk la ni masuk keje lambat sgt..eh??akk lea pulak salah??hehehhe

Cik TasukeecOklat said...

boleh je nak trasa sesikit..kita kan manusia..punya perasaan...
elok sblm akak bca entry kema ni, akak pun kena sound dgn dak opis masa kontrak dulu...
tapi sebab da kebal so takdelah sentap tapi kesian dgn pemikiran dorg...huhuh..~

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...