Tuesday, December 11, 2012

Program Teens And Cash

Tamat sudah program Teens & Cash Anjuran Biro Pendidikan dan Pembangunan Keluarga PUSPANITA Kebangsaan. Program ni adalah yang paling singkat sekali preparation nya. 2minggu. Tapi im glad semua nya berjalan dengan baik walaupun terdapat sikit sebanyak cabaran yang perlu ditempuh. Biasa la tu kan. Thanks ti Security Industry Development Corporation (SIDC) yang sudi membuat program ini secara percuma dan PTPTN. 

Program ini aku rasa sangat bagus untuk teens sebab pengisian nya banyak membincangkan mengenai pengurusan kewangan yang bijak. So ini satu pendedahan yang berguna la untuk para remaja yang baru meningkat naik. Yang baru lepas SPM. Sekurang-kurang nya selepas program ni mereka tahu macam mana nak simpan duit dan membezakan diantara keperluan dan kehendak. Program ni pun santai je dan amat sesuai la untuk teens. Disamping cuti sekolah ada juga la pelajaran baru untuk mereka. Harapan nya, moga-moga kepada semua yang hadir faham apa itu pengurusan wang dan boleh mengurus kewangan sendiri. Dan jangan lupa buka akaun sspn ya.. =)

*progran ni tak ade masa aku teens dulu. tu sebab aku tak pandai simpan duit. hahahaha*

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...