Monday, January 30, 2012

karipap karipap cinta ehh comel

tonite k.nor buat karipap.. nak harap aku mmg xla kan.. hik3.. menyebok kalu on saja.. request sama dia mau blajar kelepet2 karipap itu.. before this aku mmg fail kelepet karipap.. mak aku je yg terer.. hik3.. dasar malas.. =p sambil kelepet2, k.nor pung pang pung pang kat telinga aku ni cara2 buat karipap.. berdasarkan apa yg aku dgr, rasa mcm aku dah terer buat karipap.. boleh gitu?? kui3.. jom nengok hasil aku kelepet karipap.. pada yg master2 jgn komplain2.. kang mak sentap uols.. hehehe..


haa.. amacam?? gojes x?? =p

- Posted using BlogPress from my iPad

sumpahan kum kum

ok, kali ni meh story pasal cite antu plak.. da agak lama la juga xtengok cerita hantu.. as stich request, jom p The Summit USJ.. cam tah ape2 p tengok kat situ.. nak ubah angin katanya.. layan sudah.. 

SINOPSIS credit to BUZZERA tetiba pemalas lipas nak karang cerita kang korang xpaham.. hehehe

Sumpahan Kum Kum mengisahkan Mila yang memiliki wajah berjerawat, malu dengan keadaan rupanya lalu berjumpa dengan seorang dukun bagi mendapatkan rawatan susuk. Pantang laranganya adalah Mila tidak boleh melihat cermin selama 44 hari. Di tempat kerjanya, Mila yang dahulunya langsung tidak dipandang oleh lelaki, mula menjadi siulan ramai. Mila tidak sabar untuk melihat wajah barunya dan dia melihat cermin. Wajah Mila bertukar menjadi hodoh dan Mila pergi berjumpa dukun yang sama untuk memulihkan wajahnya.

Setelah dipujuk dan dirayu, akhirnya dukun iaitu Mak Tom, memberitahu Mila bahawa satu-satunya cara untuk memulihkan wajahnya adalah dengan meminum darah 9 gadis sunti. Mila mengekori Shima ke tandas dan membunuhnya serta meminum darahnya. Shima adalah anak kepada Mak Tom. Mak Tom bertekad untuk membalas dendam terhadap kematian anaknya dan memanggil Mila dengan mengatakan kononnya ada cara lain untuk mencantikkan kembali wajahnya. Mak Tom melibas Mila dengan cangkul dan memasukkan tubuh Mila yang nyawa-nyawa ikan ke dalam lubang yang telah digalinya. Sebelum ditimbus, Mila sempat menyumpah yang dia akan membunuh anak-anak sunti keturunan Mak Tom. Mak Tom mempunyai seorang cucu, Tini dan Mak Tom bimbang Tini akan menjadi mangsa dendam Mila maka Mak Tom sentiasa bersikap dingin terhadap Tini. Hantu Mila(hantu kum-kum) sering merayau dan menggangu orang kampung.

Pada suatu hari, Mak Tom meninggal dan wajahnya berulat dan dipenuhi lipas dan serangga. Rahsia Mak Tom terbongkar apabila Adi, anak lelaki Mak Tom pergi berjumpa Mak Leh, ibu saudaranya, untuk mendapatkan penjelasan tentang hantu Mak Tom dan hantu Shima yang menganggunya. Adi menyuruh isterinya, Nurul, membawa anak mereka pulang ke KL. Di KL, hantu Mila mengekori Tini dan Nurul sehingga dirumah. Nurul mendapat panggilan dari Adi menyuruhnya mengunci semua pintu dan tingkap. Malangnya, Mila sudah berada didalam rumah dan sedang bermain dengan Tini. Nurul mengunci dirinya dan Tini di dalam bilik.

Di kampung, orang kampung sedang mengadakan upacara pengebumian mayat Mila. Adi bergegas pulang ke rumahnya di KL dan ketika tiba, Adi mendapati Tini berada di dalam bilik bersama hantu Mila dan sedang menjerit ketakutan. Adi berjaya membuka pintu dan mendapati hantu Mila sedang mengendong anaknya yang pengsan. Sebelum sempat hantu Mila menggigit leher Tini, hantu Mila menggelupur kerana pada ketika itu, di kampung, orang ramai sudah selesai mengebumikan mayat Mila dan sedang membaca Yassin. Di kubur Mila, kelihatan sorang wanita berjubah dan berhijab sedang berdiri tunduk melihat batu nisan.
aku rasa cerita ni biasa je, sebab jalan cerita nya sangat common.. lau part terperanjat memang la aku pon melenting sama sampai termenjerit dalam panggung.. huhuhuhu.. selamat menonton semua.. =)

- Posted using BlogPress from my iPad

Anugerah Juara Lagu Ke-26

Keputusan penuh AJL 26:
Juara Lagu : Awan Nano (Hafiz)
Tempat ke 2 : Beribu Sesalan (3Suara)
Tempat ke 3 : Karma (Faizal Tahir)


Persembahan terbaik : Kisah Hati (Alyah)
Vokal terbaik : Awan Nano (Hafiz)

tahniah untuk hafiz diatas kemenangan itu.. memang sempoi la nyanyi dengan baju PJ hehehe.. whatever it is aku menjeles ngn gambar kat bawah ni.. adehhhh.. terus feeling nak bf cam remy.. kui3.. =p



- Posted using BlogPress from my iPad

Sunday, January 29, 2012

Quote of the day

sumber: fb-himpunan cerita cinta


- Posted using BlogPress from my iPad

Thursday, January 26, 2012

Underworld : Awakening

hi.. aduh.. kebusyan melanda 2 3 hari ni.. after that 'majlis' settle, baru la dapat bloging.. huhuhu.. now nk update movie for this week.. last wed aku tonton ini wayang.. ekceli bulan januari ni macam xbanyak sangat cerita kat wayang kan?? so layan je la ape yang ada.. underworld kali ni mengisahkan tentang seorang vampire worrioress iaitu Salene yang melarikan diri daripada satu tempat kurungan - Atigen.. Salene ni first Vampire-Corvinus Strain Hybrid.. so salene ni ada kelebihan lain berbanding vampire lain iaitu berjalan di bawah cahaya matahari dan kuasa telepati dengan anak nya, Eve.. Selene ni couple dia seorang Lycan bernama Michael Corvin.. Eve yang keluarkan Selene dari cryogenic chamber tu.. tp selene xtau yang eve anak dia.. bila dia jumpa eve *dengan mgunakan kuasa telepati* suma Lycan lain cuba nak tangkap Eve sebab Eve ni hybrid juga sebab dia kombinasi hybrid vampire ngan Lycan.. Lycan ni perlukan DNA eve ngan ayah dia coz DNA dorang ni membolehkan Lycan imune dengan silver and dorang nak ability macam vampire iaitu boleh heal dengan cepat..

so dengan bantuan Detektif Sebastian, Selene nak p selamat kan anak dia.. Dr Jacob tu sebenarnya Lycan yang hybrid.. semua ingat dia human.. thats why la dia nak juga si eve tu coz dia nak Lycan jadi lebih strong so that dia boleh hapuskan semua vampire.. finally dengan kegigihan Selene menentang Dr Jacob so selamat la anak dia Eve..

*sorry all kalau review ni macam pening lalat sikit.. sebab aku xtau nak ceritakan macam mana.. maybe ape yang aku tulis ni macam lari2 sikit.. lau nak perfect pemahaman sila tengok sendiri ya kawan2* =)

Friday, January 20, 2012

Happy Chinese New Year

kepada semua yang menyambut CNY aku ucap kan Gong Xi Fa Cai.. eh betul ke ape aku type ni?? tahun ni tahun naga kan.. ikot kelendar cina mak aku la yg tahun naga.. aku tahun harimau.. tahun lepas.. bila nak CNY ni aku ada nmpak bnyk restaurant yg menyediakan hidangan Yee Sang.. menda tu halal x? apa eh bende tu?? ada x tempat yang halal jual bende ni.. macam teringin nak rasa.. aduh..si kema ni dia buat dah.. adehhh.. =)

jom kita cuba!!

aku jumpa soalan ni kat blog Cik Epal.. tetiba terNAK share plk sebab aku pon terkena jugak.. aku rasa macam fun je benda ni.. jom try k.. sory Cik Epal copy without permission..

JAWAB SECARA SPONTAN:

menguji sejauh mana konsentrasi kita.. :))

- jawab spontan, jangan byk fikir,
- baca satu demi satu,
- concentrate!
- KITA MULA :









permainan konsentrasi warna :

1. Kertas A4 apa warna dia ?

2. Asap warna dia ?

3. Tisu warna dia apa ?

4. Lembu minum apa ?






yang jawab susu konsentrasi anda terganggu, sbb lembu minum air..



1. Rambut anda warna apa ?

2. Tulisan ini warnanya apa ?

3. Jalan raya warnanya apa ?

4. Kelawar tidurnya bila ?





yang jawab malam, ertinya kosentrasi anda terganggu. sbb kelawar tidur siang hari.





1. Warna cendol apa ?

2. Daun kelapa warnanya apa ?

3. Warna bagi kebanyakkan rumput ?

4. Harimau makananya apa ?





yang jawab rumput itu salah. sbb harimau makan daging.


====================

*haaa.. korang tertipu juga x? ilang konsentrasi x? hehehhehe*

Bujang Terlajak Belum Terlanjur

ntah macam mana movie ni boleh terpilih untuk masuk dalam movie update aku.. ni suma gara2 suruh incik stich yang pilih.. lau underworld ke keramat ke ra re la juga.. haa, sape suruh cakap mana2 pon boleh.. xpasal kena agree tengok cerita ni.. huhuhuhu..
layan saja.. cerita ni tentang 3 sahabat karib Saiful, Nabil dan Johan.. suma nya ah lanjut umur.. tp tak kenkawen.. Nabil ni orang kaya so Saiful n Johan stay sekali dengan Nabil.. nak dijadikan cerita tatkala dorang ni shooting iklan ke ape tah, jumpa la ngan Puteri (Fazura).. so 3org ni dok syok la sama Puteri.. memandangkan kesemua 3 orang ni dah terlajak umo, berebut lah.. sume pon nak si Puteri ni haaa.. and dorang pon buat satu perjanjian sape dapat dulu dia punya.. yang lebih terdesak adalah Nabil coz ayah Nabil beri tempoh selama sebulan je untuk cari calon isteri.. kalau tak Nabil disuruh keluar dari rumah tersebut..
memandangkan papa si Puteri ni o.k.u (buta) so Puteri memang concern terlebih kat oku.. dah tu nye sume nak jd oku lerr sebab nak amik ati si Puteri ni.. si Saiful jadi buta, Nabil jadi pekak n Johan si bisu.. huhuhu.. time ni mmg gelak2 la.. xley bla betul tengok perangai dorang ni.. memang gila abes.. paling lawak bagi aku time Johan nak introduce diri pada Puteri.. memang lawak cara dia nak bagitau nama dia.. hehehhehe..
 
perebutan berlaku antara mereka.. mcm2 tipu helah nak dapatkan si Puteri ni.. tp cara dorang sume yang sewel2 punya.. hehehe.. adakah tipu helah mereka diketahui Puteri?? siapakah pilihan Puteri untuk dijadikan suami??Nabil?? Johan?? atau pun Saiful?? jom kita tengok cerita ni.. ok bai!! =)

Thursday, January 19, 2012

Journey 2 The Mysterious Island 3D

 movie update this week adalah Journey 2 The Mysterious Island.. sapa yang dulu tengok cerita Journey To The Center Of The Earth mesti teruja nak tengok cerita ini.. =) so mau lebih teruja jom kita layang 3D punya.. *naseb baik incik stich baik hati banjer* memandangkan tarikh filem ni bermula pada 19 Januari 2012, so sneak preview nya telah bermula malam semalam.. incik stich memilih BTS sebab belum banyak panggung menawarkan cerita ini versi 3D..
Journey 2 The Mysterious Island mengisahkan Sean (Josh Hutcherson) yang telah menerima isyarat yang aneh berulang kali.. kod2 tersebut sukar diterjemahkan.. Sean yang tidak senang dengan bapa tiri nya Hank (Dwayne Johnson) mula mendekatkan diri antara satu sama lain apabila Hank berjaya menterjemah kan kod2 tersebut.. kod2 itu telah membawa mereka ke suatu petunjuk yang mana sebelum ini datuk sean menghabiskan hampir 30 tahun untuk mencari Mysterious Island itu..
menurut Hank gabungan peta tersebut menunjukkan pulau itu terletak di Palau iaitu sebuah negara yang terletak di Pacific Ocean.. so Sean dan Hank ke Palau untuk bersama Sean mencari island tersebut.. di Palau meraka berjumpa Gabato (Luiz Guzman) dan anak nya Kailani (Vanessa Hudgens).. Gabato saja yang bersetuju  membawa mereka ke pulau tersebut coz semua penduduk tdk percaya dengan kewujudan pulau itu..
tekaan Sean benar sebab setelah menempuh storm yang maha dahsyat sampai heli dorang ni terhempas, tau2 je semua da ada kat epi pantai.. Sean terjumpa sebuah lubang dan berjalan menerusi nya and finally dorang jumpa Mysterious Island tu.. hoyeah!! datuk Sean yang selama ni diingatkan hilang rupa2 nya datuk Sean berada di pulau itu.. pulau ini sangat cantik dan pelik.. kalau korang nak tau betapa cantik nya island tu, p tengok cerita ni k.. best.. sebenarnya sebab the rock yang hot hehehe.. adakah dorang sume ni dapat balik semula ke Palau?? apa terjadi sepanjang di Mysterious Island?? jom tengok movie!!! =)


Dietary Supplement - Blackmores BIO ACE

lately ni aku meroyan nak cari supplement.. aku rasa badan aku ni kurang 4 jenis vitamin dalam badan.. eh eh, mcm ko doctor pula boleh tau sendiri.. aku rasa la.. susah juga kalau badan kita kurang vitamin.. 4 jenis vitamin yang aku maksudkan ialah:
      1. Vitamin B12 (Cynacobalamin)
      2. Vitamin B9 (Folic Acid)
      3. Vitamin C (Ascorbic Acid)
      4. Vitamin D3 (Cholecalciferol)
ni semua jangkaan aku je.. i need to see doctor kalau nak tau whether its true or not.. last night sementara nak tunggu movie, aku singgah kat watson.. niat dihati nak beli lotion.. tetiba tergerak nak mencari vitamin2 tersebut.. so tercari2 la aku disitu.. incik stich pon agak pelik why tetiba aku nak makan supplement bagai.. *hello, i tak tiru u ok, u makan Seven Seas Cod Liver Oil, i makan Blackmores Bio Ace hehehhe* whatever it is tq to kamu coz bercerita tentang benefit2 vit tatkala itu.. heibattt la kamu ni.. =p memudahkan lagi aku utk tau function2 vit..terlalu banyak vit2 yang dijual.. sampai tak tahu nak pilih.. since aku ada good impresion kat Blackmores ni aku cuba la tengok kandungan nya.. Blackmores Multivitamin tu memang macam bagus coz semua jenis vit ada dalam satu tablet.. tp aku tak nak la makan multivitamin.. kang terlebih pulak.. so aku settle with Blackmores Bio Ace.. kandungan dalam vit ni ada semua vit yang aku nak.. cuma D3 je tiada.. tp hasil pembacaan aku, vit D3 ni terjadi secara semula jadi iaitu melalui kesan tindakbalas kulit kepada dedahan cahaya ultraungu matahari.. tp aku jarang dapat dedahan cahaya matahari pagi.. mybe aku boleh try vit D3 versi tiruan iaitu D5.. xpon makan je ape2 vit D.. ehhh boleh ke? huhuhu.. so sape2 ada pendapat tentang vit2 yang aku perlukan ni, comment2 anda amat di alu2 kan kerana sy sgt kurang pengetahuan tentang ini.. 

Wednesday, January 18, 2012

allergy..i hate u!!

emo betul lau allergy habuk, peluh dan material baju ni.. dua hari lepas allergy menyerang lagi.. aduhhh.. lemah betul aku.. since kawin abg nadzree lagi aku dah keallergyan.. kompem la pasal panas kan.. ingatkan pas mandi ok da.. ok mmg ok tapi masa ari isnin aku pulang kerja awal.. pulak tu hari masih panas.. da panas mesti la peluh2.. bila da balik aku p duduk atas lantai pulak.. NAH!! berbintat2 suda.. pas mandi pon masih belum hilang.. menggelupur cari ubat seme2, abes la pulak!! terpaksa lah menanti hari esok... =(
 kerana incik stich tiba2 terajin mau hantar p klinik, so laju2 la rajin.. kalau p sendiri non ado rajin.. malas semedang la.. sampai Klinik Kesihatan Presint 3 Putrajaya itu, closed!! dem.. emo.. aku da nak angkat kaki balik da.. incik stich soh tunggu jg.. kang lau xamik ubat kat dia juga aku bzikir.. hehe.. naseb baik ada mini cafe kat area klinik tu.. so kita amam dulu.. hoyeah2.. kol2 tu terus masuk klinik.. ko tau ada bape patient kt situ? dua org je beb termasuk aku.. boh IC duduk seminit p bayar dok dua minit terus nombor naik.. ckp kat MA tu nak ulang ubat, and minta ubat baru since calamine lotion da imune da ngn kulit aku ni.. tulis2 sikit.. kua.. boh perskripsi ubat scan2 sikit dok seminit terus dpt ubat.. aku dibekalkan ubat seme2/gatal2 (kuning), krim ruam (pink) and vitamin C (oren).. aku suka klinik ni sbb tak ramai orang.. tp utk kes2 y lite2 je la.. so sila jgn aktif2 sgt dikala wakti panas.. sila gudgirl.. hehe.. ok la bai!!

- Posted using BlogPress from my iPad

Tuesday, January 17, 2012

adakah aku mampu melakukan nya?

boleh kah aku ikut diet ini sekiranya aku ingin ianya back to normal again?? banyak kena sacrifice ni.. aduhhh.. tiada cara lain kah?? =(

- Posted using BlogPress from my iPad

Jack and Jill

aduhh lama punya draft ni..atas terpengaruh dengan cerita kak jijah, aku pon membookingler tiket.. and of course yang B1F1 punya... promote promote.. =p as long as incik stich pon mau tengok cite lawak, so tiada point bergaduh di situ.. huahuahua..
aku rasa masa tengok cerita ni tegelak sesaja.. lawak gila okeh.. lagi pula pelakonnya si adam sandler.. so kompem lawak.. ngeh3.. Jack & Jill mengisahkan sepasang kembar yang aku rasa tak sebulu since dari kecil lagi.. jack ni memang tak bape nak ngam ngan Jill tapi Jill ni amat la sayang pada kembarnya.. Jack is married and ada dua orang anak while Jill ni little bit unlucky sebab still belum kawin.. hehehe.. perwatakan Jack aku rasa cam lelaki normal je.. tapi Jill ni cam pelik sikit.. huhuhuhu.. masa Jill decide nak visit Jack before cristmas membuatkan Jack tak senang duduk.. huhuhu..
sepanjang Jill duduk rumah Jack pelbagai kisah lawak yang terjadi.. berdekah2 aku gelak2 xhengat.. hehehe.. dalam pada gelak2 tu still ada sentimental sikit pasal si Jill tu.. asik nak sentap je.. kelakar okeh..cite ni  highly recomended utk uols yang rasa nak lepak2 have fun utk release tension.. selamat menonton.. =)

Monday, January 16, 2012

kerja kerja kerja

now on tak payah nak meratap2 mcm touchmo hehehehe mari lah kita melancarkan proses pencarian kerja baru yang lebih berbaloi2.. since di sini bagai menanti buah yang tak jatuh eleh tunggu end januari pon kecoh lama so cepat2 la berpindah oiiii tp kene make sure ada kerja baru la.. muak orang tengok muka kau lama2 disini kak jijah la tuh!! agagaggaa.. kepada yang selalu berzikir supaya aku cepat2 blah dari sini.. ini lah masa nya kamu tambah2 doa kalian supaya aku dapat kerja baru ya!! wish me luck!! =)

Stupid Question with Smart Answers


jom gelak sama2 pagi ni.. =)
BOY : May I hold your hand?
GIRL : No thanks, it isn't heavy.

GIRL : Say you love me! Say you love me!
BOY : You love me...

GIRL : If we become engaged will you give me a ring??
BOY : Sure, what's your phone number??

GIRL : I think the poorest people are the happiest.
BOY : Then marry me and we'll be the happiest couple

GIRL : Darling, I want to dance like this forever.
BOY : Don't you ever want to improve??

BOY : I love you and I could die for you!
GIRL : How soon??

BOY : I would go to the end of the world for you!
GIRL : Yes, but would you stay there??

SHARON : Have you ever had a hot passionate, burning kiss??
TRACY : I did once. He'd forgotten to take the cigarette out of his mouth.

MAN : You remind me of the sea.
WOMAN : Because I'm wild, romantic and exciting?
MAN : NO, because you make me sick.

WIFE : You tell a man something, it goes in one ear and comes out of the other.
HUSBAND : You tell a woman something: It goes in both ears and comes out of the mouth.

MARY : John says I'm pretty. Andy says I'm ugly.What do u think,
Peter?
PETER : A bit of both. I think you're pretty ugly.

1) Girlfriend : "...And are you sure you love me and no one else ?"
Boyfriend : "Dead Sure! I checked the whole list again yesterday".

2) Teacher : "Which is more important to us, the sun or the moon?"
Pupil : "The moon".
Teacher : "Why?"
Pupil : "The moon gives us light at night when we need it but the sun gives us light only in the day time when we don't need it".

3) Teacher : "What do you call a person who keeps on talking when people are no longer interested?"
Pupil : "A teacher".

4) Waiter : "Would you like your coffee black?"
Customer : "What other colors do you have?"

5) My father is so old that when he was in school, history was called current affairs.

6) Teacher : "Sam, you talk a lot !"
Sam : "It's a family tradition".
Teacher : "What do you mean?"
Sam : "Sir, my grandpa was a street hawker, my father is a teacher".
Teacher : "What about your mother?"
Sam : "She's a woman".

7) Tom : "How should I convey the news to my father that I've failed?"
David: "You just send a telegram: Result declared, past year's performance repeated".

8) Teacher : "Now, children, if I saw a man beating a donkey and stopped him, what virtue would I be showing?"
Student : "Brotherly love".

9) Teacher : "Now, Sam, tell me frankly do you say prayers before eating?"
Sam : "No sir, I don't have to, my mom is a good cook".

10) Patient : "What are the chances of my recovering doctor?"
Doctor : "One hundred percent. Medical records show that nine out of ten people die of the disease you have. Yours is the tenth case I've treated. The others all died".

11) Teacher : " Can anybody give an example of COINCIDENCE?"
One Student : "Sir, my Mother and Father got married on the same day and at the same time."

12) Teacher : " George Washington not only chopped down his father's Cherry tree, but also admitted doing it.
Now do you know why his father didn't punish him ?"
One Student: " Because George still had the axe in is hand."

Thursday, January 12, 2012

Maxis Movies - Buy 1 Get 1 Free Movie Tiket

entry ni dah lama rasa nya aku nak buat.. tapi belum sempat2 nak buat.. perkara yang baik apa salah nya dikongsikan ya tak? lagipun ada 2 3 orang kawan minta ajar buat benda ni.. sorry la guys.. belum sempat nak siap kan print screen before this.. 

ok, lets straight to the point, agak dah lama juga maxis buat promo tentang ini.. adalah menakjubkan buy 1 free 1 tiket itu sekiranya anda kaki wayang.. betul tak? lebih2 lagi kalau hari rabu, mostly tiket akan murah kan.. starting from RM 6 per tiket.. mesti la teruja.. kamu hanya membayar satu tiket untuk mendapatkan dua tiket..

first of all, kita kena ada akaun Pay Pal.. kawan2 mesti semua tau tentang Pay Pal kan?? sape yang tak ada jangan bimbang.. sign up saja.. free.. if yang dah ada, just klik Existing Pay Pal.. apa2 refer gambar k.. untuk ke website maxis, sila klik gambar dibawah..
bila da klik step 1 akan kuar begini...
and then follow the instruction dan isi ikut step2 itu..
sila klik untuk tumbesaran
ok, bila dah set up semua bagai tu, kita mesti add credit card mahupun debit card pada pay pal itu sebagai medium pembayaran kamu nanti.. lau siapa2 yang tak ada CC atau DC, pay pal tu pun boleh di reload.. reload akaun bank la kan.. so pay pal is easy.. dont worry k.. untuk individu yang dah ada akaun pay pal, boleh lah terus link kan akaun itu dengan no maxis kita.. so you just klik kat existing tu..
so lepas tu akan keluar ni...
ok.. settle bab pay pal.. next macam mana nak beli tiket yang BUY 1 FREE 1 tu??? excited kan?? jom kita study sama2.. nak purchase ada tiga cara..
PERTAMA : if uols pengguna iPhone iPad or Android uols kene download application maxis movies.. so bila da ada apps ni uols boleh membuat pembelian.. yahoooo..
KEDUA : bagi pengguna smartphone yang lain, boleh la melayari laman web m.maxismovies.com and terus membuat pembelian.

KETIGA : *cara yang ni baru je tau.. hehhe* if uols tak ada mana2 device diatas bukan bermaksud kamu tidak boleh membuat pembelian.. uols boleh terus membuat purchased kat SINI... so uols klik je mana2 movie yang uols mau then terus saja buat purchased.. lau tau, ni la cara paling senang..

kesemua transaction adalah mengggunakan akaun paypal.. so make sure uols sume ada akaun pay pal k.. lepas ni mari la kita menonton banyak2 movie k.. semangat2.. *ko pon lama da xhapdate movie.. sabo2 incik stich bz*.. ehhh.. lupa plak.. untuk satu maxis user, boleh buat purchased dua kali seminggu tau.. mau lebih kalu sila ada no henpon maxis banyak2.. hehehe.. setiap pembelian max tiket adalah 6.. ok.. setakat ni je lah.. lau ada apa2 yang aku tertinggal, sila inform kat ruangan komen k.. i will update later.. selaat mencuba!!!! =)

Wordless Thursday (ikot k.jiej)

menyesal bagaikan termakan daging oing2.. 
andai kita boleh membaca apa yang berlaku esok, malangnya kita tidak boleh..

kesedaran

disaat ini aku terlalu realize yang betapa beratnya tanggungjawab yang kami perlu pikul supaya ianya sempurna.. tapi, tiada apa yang sempurna di dunia ini.. kan.........

- Posted using BlogPress from my iPad

promo di kenny rogers roaster

just now melepak di metro point sambil minum2 dengan abg G dan k.jiej tetiba ramai orang menyerbu KRR.. tiba2 cam pelik la juga sebab terlampau ramai orang.. beratur panjang tu.. gila ahhh.. ko tengok gambar tu? panjang kan.. as k.jiej said, if someone tu pakai baju kaler merah, dia entitle buy 1 free 1 dish.. ohhh yeke?? saya adalah tidak tahu tentang ini.. maybe promo utk CNY kali.. tu yang semua pakai kaler merah tu.. best juga kan.. satu soalan je buat k.jiej.. yang ni everyday or every wednesday?? jawab2....=p

- Posted using BlogPress from my iPad

thanks

sesungguhnya saya tidak mengharapkan balasan.. sekadar ikhlas membantu kamu sebagai kawan.. whatever it is, thanks ya.. 
- Posted using BlogPress from my iPad

Friday, January 6, 2012

UPPICT exchange gift

yes... today is the day.. Ini lah acara tahunan unit aku..janji nak sediakan sandwich pun xkesampaian.. aku hanya sekadar membawa nugget tempura cheese.. hehehe.. next time ya kawan2 aku buat sandwich tu.. special thanks to penaja heavy meal iaitu abg G dengan nasi beriyani and cik ila dengan laksam.. xlupa juga penaja desert kak jiej dgn pavlova, kak lim dengan sagu santan and pn jaya dengan kekacangnya.. kesedihan tergambar di wajah kak ikin sbb kena tukar kilang baru.. hehe.. hanya uppict tau tentang itu.. Tak pe la kak ikin oii.. lets jump to the main acara.. apa yang aku dapat??


taraaaaaaa... jam dinding yang super dupper cute.. hadiah ni hasil daripada cabutan aku.. thanks kak lim.. cam tau2 je dapat kema.. pink lagi jam itu.. hehehe.. bak kata organizer, SILA TERIMA HADIAH DENGAN HARI YANG REDHA DAN IKHLAS.. DEPENDS ON REZEKI MASING2.. ye tak kak jiej.. so for those yang dapat hadiah dari aku, hopefully suka la ya.. walaupun sasaran aku sedikit tersasar.. nak buat macam mana.. da nasib.. yang paling penting itu adalah ikhlas dari hati.. aku membeli dengan penuh kasih sayang ya.. so enjoy.. =)

- Posted using BlogPress from my iPad

if aaron aziz is mine!!

sambil2 selak mag cosmopolitan keluaran disember 2011, ternampak pulak gambar kekasih hati kat ruangan man manual.. Hehehe.. Kekasih hati katanya.. =)

aduh.. tengok gambar pon dah boleh meroyan2.. hehe.. over kan kau nyah!! baru nak feeling terus tersentap sebab status married to diyana halik.. huhu.. acecece, macam la kau tak tau dia married already.. tujuan asal post entry ni sebab terbaca kisah romantis ngn peraturan janji temu aaron aziz.. tiba2 tersedih sebab bukan aku dihati aaron.. cehhh, sadis konon.. opkos la.. aaron kan ex aku.. wahaha.. ada hati.. lets check it out apa yang aaron buat...
See?? romantik gila kan? lau aku mau hug tight2 si kekasih hati kalau tiba2 lepas buat rambut dapat cincin berlian!! gila xsuka?? suka hokeh.. shorgaaa kata kau! hehe.. lepas tu keluar dating tak keluar se sen pon.. fulamak.. tiba2 nak keluar dating dengan aaron sambil ajak pergi beli handbag LV sebijik.. ngeh3.. dalam mimpi je la.. reality kalu, mau kena seligi sama Diyana Halik tu.. huhuhu

- Posted using BlogPress from my iPad

Sunday, January 1, 2012

Selamat Hari Lahir Ayah


setiap kali sambut new year setiap kali tu juga la menjelangnya hari lahir ayah aku.. 01012012.. dengan bangganya ayah aku berkata dia bagi semua cuti demi menyambut birthday dia.. hehehhe.. ye la kan, new year kan public holiday.. so jom layan birthday celebration utk ayah aku.. =)
malam 01012012 kami buat majlis kecil-kecilan yang hanya dihadiri oleh saudara terdekat... wat BBQ kat tepi rumah.. ngeh3.. first time ni ber BBQ kat umah.. menu ayam daging.. spegetti.. sambal kacang + ketupat segera.. coeslaw.. cocktail n mkn2 ringan yang lain.. majlis going smooth.. alhamdulliah.. to my beloved father.. selamat ulang tahun kelahiran yang ke-59.. may Allah bless you and kesihatan yang baik.. =)

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...