Tuesday, February 21, 2012

red black glam nite part III

adehhh.. gedik nya nak berpart2.. huhuhu.. ade ade ade aku kesah?? hehe.. ok2 ni last.. arround 7pm aku ngan scha sudah siap.. so kena standby di ballroom sementara menunggu yg lain bersiap.. tp cam hampeh betul lif hotel tu.. krismas kedua baru dapat naik.. lambat gila.. aku tau la ade 27 level.. tp kat umah aku tu laju je even 16 tingkat.. xkan hotel xleh nak sediakan lif yg laju2.. boh turbo la sikit.. apa da.. 
this pic is arround 7pm lebih2 sikit.. guest masih belum tiba.. so last touch la kami buat.. unfortunately balloon helium belum sampai yet.. xpe la.. nak buat cam ne.. sabo je la.. 
ketibaan VVIP arround 9pm cam tu.. agak tersasar dari plan asal.. tp xmengapa.. berusaha memberi yang terbaik bak kata FM bidang terjun kita.. FM asal tu terus jd guest.. ape kes?? huhuhu.. after dorang sume da duduk, kita start majlis dengan bacaan doa n terus ke acara ucap2an gitu..
aku malas nak cita panjang.. layan gamba je la k.. gamba kat atas ni masa berlangsung acara Menari Sepontan.. so lagu2 yang diputarkan berlainan genre.. so dorang ni kena menari la ikut genre lagu.. sumpah lawak.. hehehhe.. memang fenomena dorang ni.. hehehe.. congrats to mr james yg menang utk acara ni..
ya.. ni la dia juara karoke bppa 2012!!! kak nono bak kata cik muda.. hehehe.. as peserta terakhir, kak nono kita dapat menarik perhatian crowd.. cayalah.. dengan mempertaruhkan lagu"Kau Merubah Segalanya" kak nono kita juara.. hoyeah2.. tahniah sekali lagi.. banyak acara len yang ada tp aku xsempat snap gamba.. kebusyan melanda.. makan pon xbape proper.. huhuhuhu.. da la tu.. jom layan redcarpet grammy award.. wakakakka.. over kan ko nyah bajet retis!!
me with cik tulip kelas baju ko jah!!
 me with abg G propa.. hua3.. glam okeh baju dia siap ada beads..
 
 antara jentera penggerak : kak linda, tini touchmo and me
 
part ni aku sokaaa!! lucky draw uols.. sony dvd player.. alhamdulillah =)
 ngeh3.. before guest dtg mari camwhore dulu.. =p
finally, tepek sikit pic di MOF.. sempat lagi berphotoshoot di Putrajaya.. thanks to stich.. =)  
pakai baju hitam merah juga that nite coz nak sama ngn i ler tu.. kan kan kan.. feeling retis lagi.. hehehehe.. =p

Monday, February 20, 2012

red black glam nite part II

BPPA punya dinner berakhir sudah.. now aku belum nak cerita full story on that nite.. entry ni aku nak cerita pasal persiapan dinner iaitu pada sebelah siang sebelum ianya berlangsung.. dalam jam 10 abg G, kak linda, aku, en mizi dan azan buat sesi memuat naik barang2 dalam bas yang disewa khas untuk event kali ni.. after sume settle kami bertolak ke ampang untuk pump balloon helium.. uols bayangkan masuk ampang dengan bus!! fuhhhh.. mencabar ok.. tp dugaan kami tghari tu abg hassan kata balloon boleh tahan 3 jam je.. adehhhh.. camno ni?? so terpaksa la helium balloon ikut bus jam 6.30.. dalam kepala ni dah terfikir kekangan masa utk aku setup hiasan.. =(
setiba nya di Dynasty Hotel KL jam 1 petang, kat sana scha, kak zuri, cc kalai n kak K sudah menanti.. kerja2 loading barang pulak masuk ke ballroom.. gigih masing2.. thanks banyak2 k.. after that mula la kerja2 mendekorasi.. nasib baik balloon da siap2 pump kat opis.. lau x mau kurus kaki nak pump almost 300 biji balloon.. pentas grammy bergambar harus di setting, deco balloon, hiasan pentas, deco meja makan, arch n macam2 lagi perlu disediakan.. dengan kakitangan yg sedikit kami sama2 berganding bahu utk settle all this..
nasib baik semua bahan yang dibeli pada hari kejadian xde masalah.. thanks to scha.. lau x mana nak cekup ikan, batu, bunga bagai kan..  alhamdulillah semua berjalan lancar.. deco meja settle.. =)
next, balloon di pentas utama.. adehhh.. naik cramp tangan aku nak merangkaikan balloon.. aku ni da lah penakut hamat kat balloon.. ntah mcm mana pada hari kejadian aku tanpa rasa takut dok ikat2 balloon tu sume.. nasib xpecah lau x aku meroyan masuk bwh meja.. tp time pump mmg aku surrender.. sekali dengar balloon pecah tangan aku ni automatik p tutup telinga.. =p
da jam 3 PA system baru tiba.. mmg lama tgu.. naseb baik sempat rehearsal sikit.. ye la kan.. penting utk kak K n scha as a pengacara majlis for that nite.. kesian dorang.. tp berkat keterroran mereka mengandalikan majlis.. so NO BIG DEAL.. sume ok je.. kelasss korang.. 
 
pentas bergambar masih dalam pembikinan.. ni la impian aku scha kak linda dan all our bereau team.. konon bajet retis nak pentas grammy bagai.. hehehhe.. ape salah nya nak feeling retis kan.. so aku n team sama2 la sediakan pentas ala2 anugerah AIM tu.. hahaha.. naseb kak linda jumpa orang yang boleh merealisasikan backdrop tu.. hoyeah2.. xde la sempurna sgt.. tp aku puas hati.. mmg K&K terbaikkkk.. kerjasama 110%.. i loikeee.. =)
 
naik jam juga la kepala nak deco balloon yang selambak tu.. naseb baik sumenya kreatif2 belaka.. scha kak linda n kak zuri.. lap lap lap uols banyak.. hehehe.. tanpa uols terkubur la impian kita bersama.. hehehe
 
whatever it is everything going ok.. xde la masalah sangat.. setakat terkurang sana sini sikit tu biasa la kan.. mana ada yang perfect dalam dunia ni.. itu saja lah yang mampu diberikan utk dinner BPPA pada kali ni.. thanks uols.... =)

Friday, February 17, 2012

red black glam nite

semua orang tengah countdown.. tomorrow is da day.. fuhhh.. banyak lagi keje yang belum settle.. hari ni, by hook or by crook kene juga siapkan semua kerja.. dengan belon belum habes isi angin.. selempang xsettle, alphabet lom habes deco.. adehhhh.. sempat ke ni?? risau ohhhh.. tatkala ini la teringat kat kak lea.. kak dtg la cni bg semangat.. huhuhu.. windu.. huk3.. then tinggal beberapa perkara yang tepaksa di settlekan pada siang hari kejadian.. so to my team.. CHAIYOK2!!! I KNOW WE CAN DO IT!! harap2 event ni akan menjadi kenangan terindah buat semua warga BPPA.. insyalAllah.. =)
pstt.. finally i got my outfit for that nite.. thanks stich coz bertungkus lumus melayan kerenah aku selama 3malam.. huhuhu.. u r the best.. ngeh3.. =p

Monday, February 13, 2012

Donate Blood Day anjuran PIN

today ada hari menderma darah di E12.. last week kak noms ada ajak aku p skali join dia.. adeh aku ni penakot pahit betol la bab2 nak derma darah ni.. bukan kedek.. tp takot woooo.. maybe trauma since adik laki aku kene denggi setengah dekat yang lalu.. sehari nurse tu amik darah dia 3 kali.. sampai lebam2 biru2.. terus aku allergy nak cocok2 amik darah ni.. so nak wat camne.. sorry stich.. i know this is your program but takut i tu lebih menguasai diri..huhuhuhu.. xdapat la join k.. i support u je la k p derma.. kira wakil i la tu.. hehehe.. chaiyokkkk stich!! =)

Sunday, February 12, 2012

Whitney Hiuston Dies at 48

futher news klik sini..

RIP to Whitney Houston (1963-2012)
banyak2 lagu aku mmg suka lagu duet dia ngn mariah carey ni..dua2 diva kan.. so aku rasa cam meletop2 lah.. hehehe.. feeling la ko sorang dik non.. ngeh3.. lau yg xamilliar ngan lagu ni msti tau lagu I Will Always Love You kan...

                         

- Posted using BlogPress from my iPad

ikea oh ikea

gara2 dinner yang semakin hampir, masing2 da mcm lipas kudung utk buat preparation.. setiap AJK mempunyai tugas masing2.. tapi aku tengok da xmen ikut biro dah.. sume bantai buat.. orang kata berat sama dipikul ringan sama dijinjing.. nah.. semalam dapat aku memo from ajiejah lajim utk bersama2 ke ikea disebabkan kak ikin n abg G xdpt membantu.. kepala ku pening suda.. mana janji sama kak noms mana janji sama scha n k.linda.. aduh.. kesian plk kak jiej sorang2 mau kesana.. lastly ke ikea la kita meneman kak jiej.. sampai2 terus makan n mula aktiviti menyoping utk lucky draw winner..

*abaikan picca G propa itu..hehehhehe*

- Posted using BlogPress from my iPad

Saturday, February 11, 2012

aku sudah gelabah

majlis dinner anjuran BERKAT BPPA 2011/2012 hampir tiba.. masalah nya sekarang aku masih belum ada baju, tudung, kasut, clutch dan sebagainya.. aduhhhh.. dek kerana kekangan kewangan mcm mana nak cari baju yg just nice tp xmelampau2 harga nya?? penin adik mcm ni.. ke ada yg nak sponsor baju aku?? ade?? ade?? hatta dolmat ke rizman ruzaini ke benard chandran ke?? hehehehhe ko ingt ko retis??? jap2 lagi moh kita p cari.. =)

dengan tema : RED BLACK GLAM

vacation yang hanya tinggal kenangan

korang ade tengok side bar kat sebelah nun?? ade?? ade?? one day until my langkawi trip katanya.. thats mean esok aku dijadualkan berterbangan ke Langkawi untuk 3 hari 2 malam bersama bff iaitu cik tulipdancing.. tapi apakan daya.. kami masing2 punya komitmen tersendiri.. aku ni dengan hal xde cuti lagi.. hal kewangan lagi.. nowadays kene saving2 sikit.. lau tak kang kurus xmakan aku gamaknya.. hehehe.. so terpaksa dibatalkan saja hasrat aku tu.. hopefully next vacation aku ade rezeki pegi.. lau xde juga anggap saja xde rezeki.. mana tau pas ni lepas ke UK plk.. uhuk2.. ada hati lagi mau kesana.. naseb baik tiket hanya lah RM 15++ return.. xde la rasa penyesalan abadi sangat.. hehehehe.. so, mari lah menabung supaya dapat berterbangan kesana kemari lagi.. =)

Friday, February 10, 2012

Chronicle

akibat terjebak ngan Cik Muda punya entry, termakan juga la dengan sinopsis cerita ni.. so moh ler kita nengok nye.. huhuhu..thanks to kak noms coz membanjer saya tgk movie ni.. hehehehehe
chronicle mengisahkan tiga remaja iaitu Andrew, Matt and Steve yang juga pelajar sekolah.. suatu malam ketika ada majlis keramaian, mereka bertiga menemui sebuah lubang yang mengeluarkan satu bunyi yang agak pelik bersama gegaran.. so dorang ni decide untuk masuk dalam lubang tu dan minta andrew merakam video tatkala mereka masuk ke dalam.. for your info, andrew ni setiap saat pegang camera video.. dorang ni terusik satu benda kat dalam tu dan mengeluarkan satu cahaya.. aku xtau apa berlaku..
selepas kejadian dalam lubang tu, ketiga2 mereka dapat kuasa luar biasa.. mereka lebih kuat, boleh terbang dan sebagainya hanya menggunakan fokus fikiran.. so dorang ni terlalu excited la.. semakin dorang ni berlatih guna kelebihan tu macam2 lagi dorang boleh buat.. kira macam kelebihan tu akan bertambah la.. antara mereka ni andrew je yang lebih kuat berbanding dua orang lagi tu..
bila dah terlalu mahir, mereka ni macam da tak ikut rule.. mensuka je nak buat apa2.. matt yg suggest supaya mereka lebih ikut peraturan but andrew macam degil.. andrew ni ada bad family history.. tu yang dia lebih memberontak..
selepas pelbagai kejadian berlaku, termasuk kecederaan, andrew menjadi lebih tidak terkawal.. yang lain xleh nak wat pe sebab andrew ni paling kuat.. lau korang nak tau macam mana nak hentikan kegilaan andrew terhadap kelebihan yang ada pada diri dia, sila la p tonton sendiri ya.. xbest plk lau cite sume.. hehehe.. satu je aku xsuka cite chronicle ni sebab dia guna kamera pegang sendiri.. pening okeh kepala aku.. mencik betul.. aku rasa filem ni ruginya disitu.. xperlu self-capture recording aku rasa.. lau xguna kamera sendiri aku rasa filem ni akan lebih cantik dan memusakan hati penonton.. =) just my opinion

Azura

azura ni cerita yg aku dengar meletop2 juga la tetime jaman 80-an dulu.. kompem mak2 ayah2 kita dlu p tengok cite ni kan.. serius cakap sekali pon aku xpenah tengok cerita ni.. tp bila orang da dok pung pang pung pang pasal cerita ni nak juga aku menengok nye.. kot la best sampai tergolek2 kan.. hehehehe
mmm.. bagi aku si penonton yg xpenah menonton filem azura zaman 80-an ni, aku rasa cerita ni xde la best benor benor benor.. adoii matik la kene kick ngn fan azura 80-an & 12-an..hehehee.. ke sebab aku xminat ngn Shah Jazle.. ntah la.. jalan cerita memang opkos la lebih kurang cerita dlu tu kan.. masa aku type entry ni aku sudah tonton itu wayang azura 80-an.. tp tak terlalu berkesan dihati la..
cerita ni tentang zack anak orang kaya n azura anak orang kebanyakkan yg saling jatuh cinta masa kat padang paintball.. hubungan terhalang oleh keluarga.. besela kan.. orang kaya mana bagi anak nya bercinta cintun sama orang kebanyakkan.. tak standard katanya.. huhuhu.. demi cinta zack n azura bernikah di London tanpa ketahuan bapanya.. yang membantu dalam menjayakan pernikahan mereka adalah nenek zach and anak saudara nenek dia.. terpaksa hidup susah bersama azura coz ayah dia tarik balik semua kemudahan yang dilimpahkan oleh Tan Sri Puteh.. 
dorang survive bersama di Malaysia sampai la si zack ni ragu2 dengan azura coz azura telah bekerja di sebuah syarikat travel agent.. tambahan pula after graduate, azura mendapat tawaran bekerja di singapore.. Tan Sri Puteh mengambil peluang ini untuk membuatkan zack berpisah dengan azura.. demi masa depan zack, azura meninggalkan zack supaya zach dapat menyambung pelajaran di Oxford..
apa yang terjadi kepada azura dan zack setelah berpisah?? macam mana dorang jumpa balik?? saksikan lah cerita azura dipanggung berhampiran.. lau x pon, p beli DVD cetak rompak kat pasa malam.. hehehe

Hafalan Shalat Delisa

masa cuti panjang last week, tatkala tiada cerita menarik kat tv, mohon ler jasa baik kak nor utk tengok cerita ni kat youtube.. aku terasa nak tengok since kat tv slalu promote cite ni.. kan tentang tsunami, so mesti best..
cerita ni mengisahkan Delisa seorang kanak2 yang periang tinggal di Lkoh Nga, Acheh bersama Ummi iaitu ibunya dan Fatimah, Aishah & Zahra iaitu kakak2 nya.. Abi Usman (ayah) bekerja di kapal dan selalu berlayar.. Pada suatu hari, ketika Delisa menghadiri ujian amali hafalan sholat yang ditemani oleh ummi nya, kejadian tsunami berlaku.. waktu itu Delisa yang kelihatan khusyuk sekali menghayati hafalan nya tidak mengendahkan apa yang berlaku dan akhirnya dihanyutkan ombak tsunami.. Delisa teah diselamatkan oleh seorang askar.. malangnya kaki Delisa terpaksa dipotong akibat kecederaan sewaktu dihanyutkan ombak.. Abi Usman bergegas pulang ke Lkoh Nga mencari keluarga nya.. adakah kesemua ahli keluarganya selamat daripada ombak tsunami?? adakah abi Usman menjumpai anaknya?? dan berjaya kah Delisa lulus dalam ujian amali hafalan sholatnya?? apakah Delisa masih mengharapkan balasan daripada abi dan ummi sekiranya dia lulus?? tontoni la cerita ni di astro first atau boleh saja tengok di youtube.. hehehhe.. sedih ohhh.. Delisa, kamu sangat comel.. smith comel juga hehehehe..

down down down

aduhhhh.. pagi2 lagi dah down.. ni suma gara2 internet yang down kat opis nih.. huhuhu.. seb baik wifi ok.. lau x aku down lapanbelasratoskali...

- Posted using BlogPress from my iPad

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...