Monday, December 9, 2013

Under estimated

cerita hujung minggu.

ahad semalam aku adalah teringin breakfast McD..dah lama rasa tak makan pancake..so ke equine la kita..dah kata ko nak p breakfast harus pakai sesempoi yang boleh..tak kan la nak pakai mcm p makan kenduri kan.

bukan pasal McD yg aku ingin story kan disini tetapi apa yg berlaku after that..aih la tah antu mana merasuk, ke Mid Valley la kami..adoii la kan..da la dgn pakai selebet ala2 makcik p pasa malam..tp disebabkan Mr. Fiancee yg tak berapa nak kesah..aku gagah kan juga la masuk MidV..huhuhu..comot nya aku..

kalau sekadar nak menjenguk Kamdar Jusco mahupun Metrojaya aku adalah "Ade Aku Kesah"..hurmm..tetiba tak tau juga la antu dari mana dtg merasuk lagi sekali..so ke kedai jewelery la kami..segala mak nenek kedai emas perak intan berlian diterjah..nak survey kata ko..ada yg kenan ada juga yg tak..bila bosan..ke Garden plk..oooohoii la tebal muka mak 16 inci..dah kata pakai selebet tadi kan..pfttttt..

tah mcm mana kami termasuk kedai Lumiere..mula2 tgk2 kat lua je..disebabkan godaan Mr.Salesman masuk juga la..alamak..xde org la..komfem mahal..baru je duduk Ms.Salesgirl dgn senyum menawan menghidangkan kami peachtea sorang secawan..oohoii..mcm tau2 je kami dah letih jalan..dapat plk teh suam..nyaman nya rasa..belum sempat nak tanya2 Mr.Salesman offer suruh cuba mana2 yg sy nak..wahh..sgt memahami..so sambil membelek2 men'try2 segala sambil melayan peachtea tersebut dgn super santai..siap Ms.Salesgirl tu dok merefill2 kat Mr.Fiancee..baik nya dorang ni..aku admit sume benda yg berkonan adalah RM3-4k above..pfttt..tu baru cincin..belum bracelet mahupun necklace..mau beribu ribu ribu ribu lemon..alamat botak la kepala tunang sy itu..mihmihmih..oleh itu, keluar la kami dgn muka gembira..walaupun tak beli Mr.Salesman adalah sgt polite bahasa nya sambil memberi namecard dgn pesanan sekiranya berminat sila hubungi saya..

after that kembali ke MidV dan jalan punya jalan masuk pula kedai Diamond & Gold by Poh Kong..masuk2 je sume pon macam bolayan kan..huhu sudah mula merasa sedih..sambil2 belek..masih tiada sape yg approach..sampai aku duduk bru la sorg minah cina ni mai..tu pon dgn muka ketat..huhu..semua pertanyaan kami dijawab dgn muka kerek dan sgt xpolite..siap pandang atas bawah..jgn kan nak offer suh cuba air kosong secawan pon nan hado..mmg tak la kan..seploh kali Mr.Fiancee dok tunjuk2 dia buat tak  reti je..last2 kami pun fedup dan keluar dr situ..uwaaaa..sedihnya..mentang2 la kami dua berpakaian seperti makcik pakcik p pasa malam..bole kau layan kami begitu ya..sentap okeh!tak mengapa lah.sobsssss..

kesimpulan nya, sungguh berbeza layanan kedua2 kedai tersebut..kedai pertama adalah kedai yg exclusive bagi kami berbanding kedai kedua..tp layanan kedai pertama adalah sgt hebat setanding dgn keexclusivean kedai itu berbanding kedai poh kong y super poyo..aihhhh la..marah btol aku..jgn la ingat org yg pakai mcm makcik2 atau pakcik2 itu adalah tak mampu beli..bagi aku kalau org tu bersungguh2 nak tanya, org tu adalah bertujuan mmg nak membeli..so layan la dgn baik..kalau tak nak layan pon at least senyum la kan..sejuk juga ati..ni tidak..hurmmm..apa la naseb kami smlm..sgt pfttttt..

Wednesday, December 4, 2013

Highland Tower

masing masing mesti dah tengok kan cerita ni..so amacam?takot x?aku tak de la p tengok panggung cerita ni..tengok online saje..dalam ati takot tapi nak tengok gak..so far ada la dua tiga ketul footage antu yang ada dalam cerita ni..sinopsis xyah sembang la kan..opkos la cerita dia cari antu pakai video camera kan..

Yang menjadi persoalan bagi aku, betul ke doku cerita ni disediakan baru proposed jadi filem?ke belakon?ke real?ke belakon?ke real?ehh??

Satu je aku rimas cerita ni sebab jerit2 disamping camera yang pening..mihmihmih..ke aku sorang je yang pening org lain lekkk je..hah lantak lerrr..

Psttt..kalau korang nak tgk p terjah blog ceritasemasa..hehehe


Tuesday, November 26, 2013

Wedding Preparation

sehingga ke hari ini aku masih lalalalalala je dengan wedding preparation aku..tak banyak pon yang dah settle..tapi aku still rilex..bila tengok kelendar baru la nak menggelabah..fuhhhh..scary okeh..susah betul nak kahwin ni..ingt kacang aje..ekekekeke..xpe xpe..pelan pelan kayuh insyallah semua nya akan selesai..kamu kamu dan kamu semua sila doakan majlis saya berjalan dengan lancar ya!! =)

Thursday, November 7, 2013

Renew Driving License

#ceritadahbasi

as uols know la kan..sekarang ni expired date untuk driving license kan ikut tarikh lahir dah kan..itu semua untuk mengurangkan keterrrrrlupaan kita merenew lesen memandu..begitu...masing2 dah tentu2 la ingat kan bila tarikh lahir sendiri kan??

mungkin faktor usia membuatkan kita terlupa..nak salah kan usia pulak dah..haha..ye..aku memang terlupa renew lesen memandu ye kawan2..cerita bermula begini...

my fren : fuhh ramai tol org kat JPJ..*sambil menunjukkan no giliran nya super duper lama lagi*
aku : awat??renew lesen kah?apa yg ko susah2 p JPJ..post office sudah!
my fren : yela..kan ke smlm birthday aku..so nk renew lesen la..oi oi..skrg kan lesen baru..kena buat kat JPJ..mana boleh kat post office..
aku : lesen baru ke?aku punya rilek je y kaler pink liminate bodo2 tu..
my fren : sekarang ni yg baru la..dia mcm mykad..
*dalam ati dah dupdapdupdap sbb terfikir birthday kami sama bulan tp aku yg dlu dr dia..so dlm keadaan berdebar aku korek2 cari lesen dlm wrislet*
aku : beb!!!!!oiii..aku xrenew lesen la!!!! OMG OMG
my fren : oii..ko kan dulu dr aku..bape lama da ko bawak kete xde lesen ni??

oooohoiii..tersirap darah ketakutan disitu!!aku telah memandu tanpa lesen sebanyak 23 hari..ohhmai..pegi balik putrajaya-petaling jaya setiap hari termasuk balik kampung without a license!!memang gila..oooolahaiii..da ikut birthday pon masih lupa..padan muka..asik dok ingt birthday treat langsung lupa pasal renew..coiii tol..

keesokkan hari nya aku ke JPJ Cawangan Bangi Seksyen 7..tau ke idokk??sila google map..malam semalam nya aku telah membuat research sedikit disebabkan my fren kata penalti lewat akan dikenakan..sobssss..sabo je la..

menurut pembacaan aku..sekiranya kita lewat even sehari pon..penalti lewat akan dikenakan..lagi pulak aku lewat 23 hari..begitu..barang sesiapa yang lewat akan dikenakan amaun pelarasan tempoh..maksudnya kalau ko lewat sehari ko xboleh renew setahun..harus renew 2 tahun terus atau lebih..fuhhh..kelegaan sedikit disitu..kot la tetiba dia kata kena denda RM300 ke RM500 ke...mau aku pitam kat JPJ tu..kesimpulan nya aku kena renew 2 tahun..fee untuk renew masih lagi sama iaitu RM30 setahun..maksudnya aku kena bayar RM60..begitu..

sape agak2 nak buat lesen tu sila la bawa gamba pastport yg vavavooom comey lotey jika xnak menggunakan gamba kad pengenalan mahupun gamba lesen lama..aku agak sentap sebab tak de bawa gamba y ok..gamba pastport sume abes dah..disebabkan gamba ic dan lesen lama adalah gamba zaman tok nanding aku gagah kan juga cari gamba dlm beg..yg ado hanya lah gamba zaman UKM..adehhhh..faul tol..gamba blurr pulak tu..naseb lahaiii dpt lesen baru tp gamba xcantik..sobsssss..

pesanan penaja..sila la jangan lupa atau buat2 lupa nak renew license tatkala birthday menjelang yekkk..aku ingat kan diri sendiri juga..takut gak aku lupa lagi..kang ade yg kene lempang sedas ngn pegawai JPJ tu kang..lupa smpai lebam..hoh!


Tuesday, October 22, 2013

"Noreen Noor Dalam Kenangan"

"Noreen Noor Dalam Kenangan"

Al-Fatihah..berita sedih dipagi  hari..dah lama tak dengar cerita tentang Noreen Noor..tup tup dah meninggal dunia.. innalillahhiwainnailahirojiunn..moga dia ditempatkan didalam golongan orang yang beriman..Aminnn...meninggal di Hospital Ampang Puteri pagi tadi akibat kegagalan jantung dan buah pinggang menurut blog Roti Kaya..thanks again rotikaya..

ekceli aku up entry ni sebab aku teringat cerita dia belakon..seriously cakap, kalau sebut nama dia aku mesti ingat watak MONLISA dalam Filem CINTA METROPOLITAN!why?sebab maybe aku mengenali Noreen Noor buat pertama kali menerusi filem ini..aku suka tengok dia dalam cerita ni..dia sangat cantik..then dia ada nyanyi satu lagu dulu..tajuk nya siang terbayang malam merindu kot!!ye ke ek??

sebenar nya nak cakap DULU...AKU GILA MATI SAMA KRU!!lapanbelasratos kali ulang tengok filem2 KRU..

Monday, October 21, 2013

Kems E-Day : Hantaran

#throwbackengagementday
 
final review..tentang hantaran untuk majlis tunang aku dulu..wahhh dulu kata ko..macam da lama sangat la pulak..planning asal adalah nak buat sendiri..tapi disebabkan sikap RILEK2 aku nih..adalah tak sempat ye nak buat sendiri..kepala aku terus hang tak tahu nak buat macam mana..walaupun lapanratos kali dah belek buku contoh hantaran idea TATAP not coming..haha
 
kalau ikut stich awal awal lagi dia dah state "hantaran nanti kita tempah je"..ewahh..dia seronok la sebab 5 dulang je..mak tujuk okeh!hahaha..macam lerr banyak sangat kan..huhu..kami mengambil  keputusan untuk tidak menghantar barang2 yg vavavoom tatkala majlis tunang sebab semua nya nak buat masa majlis kawen nanti..ye..memang alasannnnn sangat kan statement..
 
setelah 2 3 kali weekend berkampung kat Nilai 3 so tempah aje la..aku tempah dulang hantaran aku kat kedai yang berhadapan dengan kedai Thank Q..stich tempah kat Thank Q..aku pick design ni adalah sebab display dia comel gila..macam cupcake..after discuss dengan sales girl dia tentang warna, saiz, pilihan bunga, renda dan macam2 mak nenek lg..ok done!one week siap..weekend depan nya aku dan stich p la amik..hasil nya..taraaaa!!!hantaran buah tertinggal plk gambar nya..hik3

 perlu diingatkan disini ya..tempahan dulang hantaran ini adalah tidak termasuk barang2 diatas nya..mean yang ada adalah bakul je..utk dulang kek, sirih junjung, bunga rampai dan telur semua kosong..kaki dulang pon tidak termasuk..sobsssss..semua asing..so total lost utk tempahan hantaran adalah seperti berikut:

7 set dulang hantaran = RM480 (barang2 + upah gubah)
sirih junjung = approx. RM35
bekas kristal bunga rampai = approx. RM25
bekas telur = approx. RM20
bekas kek = approx. RM15
JUMLAH = RM575

including barang2 hantaran :
 
kain pasang = RM150
kek = RM180
coklat = RM80
buah-buahan = RM50
kaki dulang 7 x RM16.90 kot = RM118
manik, pearl, bunga besar & kecik dan lain2 = RM 50
FINAL TOTAL : RM1,203.00

 balik je kampung sesi membegger plak dulang hantaran tu..thousand thanks to my mum, sis, aunty dan semua cousin yang terbaikkkkkkk..tanpa korang tak siap lerr hantaran aku..hohoho
huru hara tak malam sebelum majlis??hahahaha..gigih tak gigih nak siap kan nya..tu baru nak setting barang atas dulang..belum detailing embellishment nya..aigoo..benda kecik2 mak nenek tu la yg paling tak larat..sampai tetido2..naseb la cousin dr kL yg baru sampai tolong continue kan..thanks ya semua..huhu..sampai ke hari majlis masih dok setting2 hantaran ni..fuhhh..lappeluhdidahi!
memang sangat tak sedar langsung untuk 7 dulang hantaran ni aku spend RM1.2k..fuhhh..sedih tol..terus insaf..untuk majlis kawen ni aku bertekad nak buat sendiri je hantaran..tak pun sub je kat makcik aku..lebih baik aku upah dia dr upah kedai kan..lebih berbaloi..huhuhu..so kepada bakal2 tunagan, sila pk lapanratos kali kalau nk tempah dulang hantaran kat kedai..yang aku pilih ni pon yang ala2 murah2 aje..kalau ikot hati memang pitam nk bayar..huhuhu..tapi lau bakal asben tu ala2 Mr Arrogant ko pilih aje mana suka.."setakat 1k 2k tu apa la sangat..duit bukan bawak mati pon"..haha..ok..done review hantaran aku..

yang pepel kaler tu hantaran stich..kos untuk 5 dulang pepel itu adalah RM450 termasuk upah..standard sama macam aku..tempahan itu hanya tempahan dulang kosong je..huhu..futher detail ko tanya la stich sendiri..hahaha

ini lah rupa hantaran aku yang dah siap sepenuhnya..abaikan aje empat orang model tu ye..cute2 la lil cousin aku semua..yang lelaki tu adik aku..taken already..wahhh.nak state juga tu..hoho..

Kemelut Cuti Deepavali + Awal Muharam

hai uolsss..hari ni nak sembang pasal public holiday untuk deepavali..cehhh..macam nak sambut raya la pulak..kah3..awal tahun dulu waktu aku dok belek Kalendar MQA tahun 2013 hari terus berbunga riang sebab bulan November ada cuti panjang sebab Deepavali jatuh pada 3 Nov 2013 dan Awal Muharam jatuh pada 5 Nov 2013..memang ber hip hip hooray la sebab total hari bermalasan di kampung adalah sebanyak 4hari!
tapi bila dah nak sampai masa ada pula kata Deepavali 2013 bukan jatuh pada 3Nov 2013..alamak..bikin hot la..masa tu cool lagi..dalam ati kata "dorg ni silap tengok kot"..bila aku tgk kat website Kementerian Sumber Manusia....WHAT!!its true!sebenarnya Deepavali 2013 adalah jatuh pada 2 November 2013 dan bukan nya 3 November 2013!!!ahdoiii lah haii..memang spoil betul..dengan lemah longlai aku terima la bahawa isnin itu bukan public holiday..sobssss..Kesimpulannya apa ni???kena amik cuti ke ea on 4 Nov??MC boleh tak??ekekke..hurmm..sedih nya mengenangkan cuti yg nak di carry foward ke tahun depan utk my big day semakin sedikit..sobssssss...

Wednesday, October 16, 2013

Akhirnya...Cutenyerrr Baby Aeril Zafril & Wawa Zainal

malam tadi before tido layan la jap Blog Roti Kaya..jumpa gambar ni..wahhh cute nya baby wawa & aeril..

After dengar housemate kata perkahwinan begini memang biasa berlaku disana so okay..tak ada benda yang perlu dipertikai lagi la kan..kesian pula dengan baby ni..tak pepasal kena tempias gosip..hik3..

Semua info and gamba are totally from Blog Roti Kaya..tenkiu roti kaya..futher info klik sini okeh!

Juadah Aidiladha

This is what i miss a lot during hari raya..tak kira la raya puasa or raya haji..kalau dah nama hari raya ni lah yg akan mak aku masak..even my sudara mara pon do the same..

Ketupat daun..lepat..rendang ayam..rendang daging..kuah kacang..serunding..kuah lodeh..

Aku kalau part nak makan ni memang la stress..sebab tak suka nak makan sekaligus dalam satu pinggan..mesti kena ber trip trip..1st trip kuah lodeh + ketupat..pastu lepat + serunding + rendang..pastu ketupat + kuah kacang..baru rasa feel makan..begitu!!

Dan yg pasti..diet aku adalah kelaut sepanjang berada di kampung..hoh!!memang tak ada hasil la aku berusaha tak makan nasi sejak dua menjak ni..

Aihhh la..cmno nak berdiet atkins ni..huh!
                             

Tuesday, October 15, 2013

Salam Aidiladha

Salam Aidiladha from Chaah with love..hehe..

Selamat Menyambut Hari Raya Aidiladha buat semua umat Islam di Malaysia dan di seluruh dunia..

Semoga semua jemaah haji tahun ini mendapat haji yang mabrur..amin...

Friday, October 11, 2013

Google Malaysia kena hack ke?

Sape la yang weng punya keje ni..coiii tol!!

xyah lerr nak hack hack sangat lah MADLEETS!!menyusahkan orang je..p makan gula2 hacks sana..lagi sedap.. =p
 

Thursday, October 10, 2013

Sidang Akhbar Aeril Zafrel & Wawa Zainal Jumaat ini!

Aku pasti semua orang dah tau pasal gosip yang melanda mereka berdua..seriusly memang takajuttt lah..tapi tak boleh la nak percaya seratus peratus sebab baru dengar dari satu pihak je..tunggu la satu pihak lagi bagi kenyataan baru la kita nilai..ye tak??hehe..aku memang salute betul la reporter tu..buat siasatan macam CSI ohhh..tak pun FBI..kah3..heiiiibatt tol..ngeh3..

Kalau la berita ni tak betul..memang aniaya orang..sian la kat aeril zafril ngn wawa zainal ni kan..hasil pembacaan secara berterusan kat beautifulnara dgn rotikaya dengar nya Aeril Zafrel dgn Wawa Zainal ni nak buat press conference untuk menjelaskan gosip itu..bab baca blog gosip artis memang cemerlang sungguh ko ni kema..PC tu akan berlangsung esok kot (jumaat)..harap2 nya gosip ni sekadar gosip je la kan..takpe la..sama2 kita nantikan..hehe

#apa2punkorangnicutelah

Wednesday, October 9, 2013

Kems E-Day : My Perfect Engagement Ring

Perfect la sangat!!Well bagi aku its perfect!

If tanya pada perempuan perempuan yang bakal bertunang, comfirm excited pasal cincin kan??hahaha..aku tak ada la excited sangat..biasa biasa ajer..cehhh..ehh betul okay!sebab aku asik memikirkan preparation lain yang tak siap-siap lagi tu..haha..sila padan muka kau!

Aku rasa masa aku & stich cari cincin tu dah gaya explore race dah..hehehe..walaupun pergi time weekend still tak sempat sempat sebab nya lebih banyak masa dihabiskan di Nilai 3 dok termenung nak hantaran yang mana..pasal hantaran next entry okeh!aktiviti survey cincin adalah sangat tak banyak disebabkan kekangan masa yang super duper limited..aku just pergi mines, metro point and alamanda..thats all..

Aku pun agak kesian dengan my stich sebab dia pun super busy..kerja pun balik lambat..nak hantar jemput adik dia and also uruskan kemasukan adik bongsu nya yang futher study kat MSU..so iols berkorban la sedikit ya..then pergi la aku survey sendiri with beloved osmet aze and kak nor di alamanda..

Survey punya survey dengan kepala aku pun dah weng, terus macam tak ada mood sangat nak survey lagi..masa nak keluar dari tomei alamanda tu mata aku ni tertengok kat satu cincin ni..terus jatuh cinta pandang pertama..terus duduk balik..nasib la salesman tu ok..ceria je muka dia..terus semangat nak tengok tengok koleksi yang ada..

try pakai sua kat aze..cantik katanya..okay..tanya tanya harga mcm dah exceed quota yang stich bagi..emmm emmm..tak pe..kasi snap dulu gambar..send pada stich..no respond okay..punya la iols kecut perut..dalam hati dah redha je..hurmmm..sampai ke malam pon still no respond..knowing my stich..reply mmg lambat kalau dia tengah busy..sabo je la..

Finally my stich respond juga pada gambar tu..bikin neves tol..stich kata cantik..yeay..bersorak keriangan..bila nak story pasal price..fuhhh kesat peluh kat dahi..emmm emmm emmm..kasi puji dulu cincin tu sampai melambong2..hehe..then the answer is alhamdulillah, stich bagi green light..hip hip hooray!!thanks you!!




Friday, October 4, 2013

Kems E-Day : Mini Pelamin

Ya..ini lah mini pelamin saya..

mula mula dulu ingat nak tempah je kat butik pengantin..tapi macam eh eh, mahal sangat lah..almaklum kampung aku ni tak banyak butik pengantin macam kat KL..sob3..bila tengok harga pakej boleh urut dada okeh..so bila difikir fikir rasa mcm nak DIY sendiri la mini pelamin saya..tapi tak reti la pulak??boleh mcm tu?

after discuss with my mum and sis, dorang dengan kerek nya cakap "eleh, senang je ni" bila tgk contoh gamba mini pelamin yg aku nak..hoh..poyo okeh dorang ni..so me is totally leave it to them..yg aku buat just beli kain bulu tu dengan sewa white ottoman..

stage mini pemain aku ni dibuat oleh ayah tercinta..tiktiktikairmataterharumengalir..hoh!tenkiu ayah..gigih okay ayah aku menukang..background belakang tu adalah memang langsir raya mak aku..so decide tarik aje ketepi..bila dah tarik mcm ehh da jadi mcm frame pulak..hehe..senang ada sliding door ni..terus boleh gantung semacam macam kain..ekekeke..

layer paling belakang adalah kain plain warna cream..pastu cream and pink..then ada kain net warna peach juga kat tengah..semua ni adalah hasil decorasi kakak dan mak aku..kamusemuamemanghebat..aku suka la hasil nya..tapi nape gamba ni mcm tak nampak kristal kristal kat tengah tu ea..adoii la..tu la pastel sangat la color aku pilih ni smpai apa pon tak nampak..hehehe..

Gubahan bunga pula memang totally kreativiti my mum..aku sangat percaya hasil kerja tangan mak aku sebab mak aku memang suka gubah bunga..rumah pon da macam taman bunga..color bunga adalah kombinasi cream & peach plus pink pekat utk kasi up sikit..ngeh3..

Sesiapa yang duduk sekitar putrajaya, kalau nak sewa barang barang pengantin boleh refer Something Borrow by Nawal or fb dia..aku sewa white ottoman kat dia la..murah gila..RM25 + RM50 deposit..rata rata aku survey sewa dalam RM60 ++..thanks Kak Nawal.. winkwinkwink..

total cost untuk mini pelamin aku sila jangan tanya sebab aku rasa melebihi cost sewa kat butik pengantin..kakak aku memang tak pandai nak buat secara budget..beli barang ikut sedap mata memandang..ada ke p beli kain net yang utk buat veil utk letak kat tabir tu..aihhh la..so, niat dihati nak buat pelamin budget tidak kesampaian disebabkan oleh kakak aku yang p beli barang..nasib dia yang sponser..kalau tak, aku demam!!

if ada sesiapa yg duduk area chaah and nk sewa mini pelamin aku ni boleh bgtau ea..kah3..ehh betul la, serius ni! =p

Kems E-Day : My Engagement Outfit

Baju untuk majlis..ya yang ni pun salah satu benda yang paling penting sekali untuk majlis bertunang..actually pakai baju kurung pun boleh..tapi tak kan la nak pakai baju kurung opis pulak kan..harus la semua perempuan mengidam pakai baju yang cantik2..

Disebabkan nak memilih baju, terpaksa la aku memikirkan warna apa yang cantik untuk jadi theme color majlis aku nanti..hurmm, aku cukup berkenan la dengan warna pastel after aku tengok wedding lisa surihani & yusry..shuweeeet la sangat kan..bila fikir fikir dan fikir aku end up with gabungan warna PEACH, PINK & CREAM..kemain tamak banyak sangat kaler nya..aku memutuskan nak theme color tu disebabkan oleh takut tak dapat barang2 yang ikut theme color..so nak selamat pilih 3 color..kalau uols nak 12 color luna pon boleh..hak3

Aku ni punya la berkenan dengan jubah moden yang gojes tu..masa raya serius hott stuff okeh baju tu..yang aku pun weng tak ada pula nak membeli nya kan..almaklum dalam fikiran tu rilek la majlis lambat lagi..sekali after a week raya hamikk ko..semua sold out and no restock..hahaha..memang padan dengan muka kau!!

Thanks to encik google sebab dengan bantuan dia aku jumpa la satu akaun facebook ni..outfit aku ni pon ala ala jatuh cinta pandang pertama..bila tanya yang ready stock just ada saiz XS..gila ko nak pakai XS..saiz S sah sah tak muat ada hati mau pakai saiz XS..
Sesi drama bersama PA Kak Diyang bermula..and also memang rezeki aku tatkala mereka adalah bersetuju nak buatkan aku satu..fuhhh lega..masa ni aku percaya seratus peratus pada kak diyang untuk sediakan outfit aku..

Nak tunang 15hb, baju dijangka siap 10hb..memang tawakal beb..bila dua tiga hari nak sampai due date aku wasap kak diyang..aku punya refference number 721..tup2 masa aku tanya kak diyang cakap baru 680++..mak aihhh biaq betui!!serius gelabah..tapi aku tatap maintain..aku yakin pasti akan siap..tiba waktu dijanjikan mmg siap la baju tu..i is hati bunga bunga riang..bila test pakai...alamak..kenapa kenapa kenapa??saiz baju is bukan spek aku okeh..uwaaaaa..nangis..baju itu besar dan panjang..nak alter mmg tak sempat la kan..aku gigin je balik kampung..bila cerita kat mak aku, apa lagi..mak aku yg super duper menggelabah..kah3..over okeh..kedut2 kain itu mmg tidak sampai kat kaki baju..mean badan aku tak ikut spek..terus sedih disitu..mak aku just kecik kan kiri kanan baju je..bab kain tu mmg redha je lah..huhu..sedih..

Pastu yang lagi confiden lebih..aku ni fikir kat butik yang aku nak make up tu ade tudung n veil yang cantik2..kah3..gila confident..aku memang lenggang mak yong je dtg butik just bawa baju ngn brooch..sekali pegi kakak tu kata just ada selendang je yang match ngn baju aku..bab veil pulak dia xde veil pendek warna peach..just veil panjang..hoh??aku boleh maintain lagi cover cuak!veil dia tu meleret sampai ke kaki..memang stress tol sebab susah nak p toilet.. =p

Final nya jadi la cam ni..huhu..layan aje..aku is tak suka pakai selendang sebab nampak belepekkk je kat dahi..tp dapat semangat dari aze rahamat..terus macam ok lah..paduli la org kata apa pun..hehe..final nya jadi la mcm ni..taraaaaaa...hah, jgn nak kutuk2..libas kang..hehe..
Kak diyang punya baju sangat cantik2..veil dan tudung pon ada..uols p la terjah facebook dia kalau nak tempah..macam2 design ada..ehh..tetiba promote..ekekeke..


Tuesday, October 1, 2013

Kems 27 Birthday Treat

Happy Birthday to Me!!!

Alhamdulillah, syukur kepada Allah SWT kerana memberi peluang untuk aku hidup di muka bumi ini sehingga sekarang..im now 27 years old..hoh!!sangat jujur okeh revealed umur sendiri..selalu nak feeling muda je..keh3..as usual, just dapat birthday wishes sahaja daripada my lovely family..sangat cute ayah boleh nyanyi birthday song dalam fon..hik3..tenkiu ayah!! =)

Thanks juga kepada my officemate Nad & Lys yang tiba tiba mahu banjer saya makan kepsi..thanks ya..and thousand thanks juga to all my relatives & friends for all your pray and wishes!!may god always bless you!

Lepas maghrib ke Mid Valley la kami..tiba tiba rasa semangat nak tau dinner kat mana..yeay dapat p Dubu Dubu..punya la lama aku request nak makan kat sini..selalu je alasannn banyak..tak halal la, tak sedap la apa la..aku fikir mesti stich tak reti nak feeling korea..kah3..
Nah..aku order ni..CHIKEN HONEY GARLIC BULGOGI..ko mampu before order google dulu.nampak sangat sakai tak reti order..ni kan first time..so sila faham..
naseb i is birthday girl..so stich kena makan apa yang aku order..haha..gila kejam..utk stich aku order SEAFOOD & CHICKEN COMBO SOONDUBU JIGAE..nah kau!terbelit lidah..dapat juga makan pakai sudu panjang dengan chopstick besi..ehhh?sakai sangat ni..ade?ade aku kisah?

Boleh juga aku makan makanan korea ni..makanan superb sedap..kimchi sangat ohsemmm..aku penah makan kimchi yang tak sedap..tapi bila makan ni mcm ehh ehh kenapa yang ni sedap ehh?sup of the day yang ala ala miso sup teppanyaki tu pun sedap..mmg unexpected la..sup stich pon sedap juga..tofu dia mcm tau fu fa pasa malam tu..nom nom nom..makan sampai licin..

Nanti kita pegi lagi k?wink wink kat stich..
Birthday treat ku belum berakhir..ye la kan..desert tak lagi..sekali lagi lompat bintang..HAAGEN DAZS..yang ni pun lama sudah aku berzikir kat telinga dia nak makan eskem ni..selalu asik asik la Baskin Robin 31 tuh..kerek disitu..selalu dapat baskin pon mata kau dah bercahaya kan..coii tol..terus rasa macam tik tik air mata keluar..over sangat aihh..i is pilih nak makan Flower Blossom..so kena choose 6 flavor..kemain semangat ckp i nak tiramisu..sekali SA tu ckp tak boleh sebab contain alchohol..coii tol..tak pe la xde rejeki..after 10 minute...  
Inilah flower blossom ku..tiba tiba mcm ehh kecik tol scoop dia..utk satu scoop tu mcm lagi kecik dari junior scoop baskin..apakah??takpe i is redha sebab presentation sangat cool!!cantik mcm tak nak makan..hehe..eskem sangat sedap sampai stich cakap, "takmo baskin dah la..nak yang ni je afta this"..amboiii..before this kemain adore lagi dgn baskin tu..i is suka sangat la eskem ni..sedap sgt..mcm nak lagi nak lagi nak lagi..kang tak pasal stich bagi pangggggg sedas..birthday treat end..sob3...balik umah menyesal tak amik yang paling mahal... kah kah kah..

Thanks ya Mr Stich yang baik hati...

dan dan terus puji puji..larikkkkkkkk...

Saturday, September 28, 2013

Harga Minyak RON 95 Naik Lagi??

Malam tadi aku ada baca kat status facebook..kata nya harga minyak naik lagi tengah malam semalam..ehh betul ke??biar betul naik lagi??kalau betul adehhhhh..bertambah la expenses mak ni nak oiii..terus down okay..tapi aku tak dapat la nak pasti kan betul ke idok sebab semalam tak ada pergi petrol pump..

tapi ada perasan update berita harian online kata tiada kenaikan harga minyak RON 95  dan juga diesel according to apa yang Tan Sri Muhyiddin Yaasin cakap..fuhhhh..*kesatpeluhkatdahi*

futher info pasal ni sila baca update berita harian ni okay.. =)

Kems & Ray Engagement Ceremony

tiba tiba rasa macam nak story pasal engagement iols la..hurmmmm..tapi agak pemalas cockroach pula nak menulis..aihhh la apa pun tak boleh..tak pe man man..lama tak merepek kan..

Actually, preparation aku tersangat lah last minute..seriously!!dah sampai hari raya aku masih tak decide apa apa pun..theme color tak pilih, cincin tak beli, nak hantaran macam mana, mini pelamin macam mana, nak make up kat mana and segala gala nya belum buat..fuhhh..tak berapa kali kena bebel sama mak aku tah..worst thing is barang barang hantaran semua belum beli..apa yang aku buat adalah berehat rehat sahaja dirumah mak sambil membelek belek majalah pengantin tanpa decide apa apa..hoh!!

my stich pun macam tu juga..sampai la mummy stich call beberapa kali just to make sure apakah update terkini preparation kami..tapi jawapan tetap sama iaitu BELUM BUAT LAGI!!tapi stich sangat cool ok sebab dia selalu cakap dont worry, masih ada masa..everything will be done on time..dan disebabkan ayat dia tu la aku jadi lebihhhhh RILEX..kahkahkah.. =p

agak agak nya apa entry best ya untuk cerita everything pasal my engagement ni?emmm..nak cerita pasal baju, hantaran, makeup, mini pelamin, budget untuk majlis and bla bla bla..ehh macam banyak pulak nak cerita nih..tak pe sikit sikit lama lama abes..janji hado entry baru..okay..see you next entry.. =)



Friday, September 27, 2013

Jom Bercuti Bersama Malaysia Airlines Khas Bagi Kakitangan Kerajaan

Wahhh..berita baik untuk semua kakitangan kerajaan..aku pasti semua government servant dah tau pasal ni kan..amboihhhh kalau pasal travel laju je ye..tiba tiba rasa macam nak sembang kat blog..*padahalkautucarimodalnakbuatentryjekkan*..

Malaysia Airlines a.k.a MAS ada buat tawaran tambang promosi untuk government servant perjalanan domestik dan juga antarabangsa..wahh..seronok bukan?tempahan boleh dilakukan sehingga 30 September 2013 untuk perjalanan dari 28 September 2013 hingga Ogos 2014..kalau uols rasa macam  tak kerlassss nak naik kelas ekonomi, dont worry..tawaran ni juga terbuka untuk kelas perniagaan..sembang banyak tak mau, jom pilih pilih destinasi percutian idaman uols..lets grab the offer.. 

*takyahnaksembangsangataihhkobukannakpegibercutiponpoyojelebih*

                                                
                                            

Thursday, September 26, 2013

Isteri Mat Yo ni kenapa?mengamuk?meroyan?naik antu?

Aihhh la..tak aku paham apa masalah isteri mat yo ni..nak ku cili cili aje mulut dia tu..cerrr kalau ayah kau orang buat macam tu..hangin x?emo x?sentap x? hormat la sikit di sebagai org tua..jangan kau ingat dia kerja sebagai pengawal keselamatan a.k.a pak guard, kau boleh suka suka nak maki hamun orang..aku pula yang naik hantu bila tengok video tu..aku ada juga google facebook akaun isteri mat yo tu..apa ke nama perempuan tu?siti aisya?kemain private lg..tak dapek la nak stalk lebih lebih..nama langsung tak kena dengan perangai..

Apa apa pun aku tatap nak tergelak guling guling bila aku jumpa gamba ni kat facebook..kahkahkahkahkah..kalau nak tengok gambar asal p jengah blog aze rahamat..hehehhee..kreatif sungguh rakyat malaysia ni ya..ekekeke..kompom blood pressure naik mencanak canak kalau owner gambar ni tengok..apa apa aja la..kui3


                           

Tuesday, September 24, 2013

Nur Naurah Auni turns 1

Auni suda big girl..hoyeah..anty lebiu bnyk2..tak ku sangka rupanya kamu lebih noty dr abg haikal..tapi tak apa..janji kamu growing up well..luv both of u..be a good girl ya..

Monday, September 23, 2013

Kems got engaged??

yes..i'm officially engaged with Mr.R on 15 September 2013..Alhamdulillah.. =)



Thursday, March 14, 2013

i miss my blog

kembali bersiaran.. wahh, lama nya tak berupdate blog aku ni.. semenjak kerja jauh ni, masa aku makin limited.. bebanan kerja kat office yang menyemakkan kepala ni membuatkan aku dah semakin melupakan dunia blogging.. tapi niat berblogging tu masih ada.. hopefully dapat kembali rajin mengupdate sebab saya sayang blog saya... ehhh?? =p

Tuesday, February 19, 2013

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...