Monday, October 21, 2013

Kemelut Cuti Deepavali + Awal Muharam

hai uolsss..hari ni nak sembang pasal public holiday untuk deepavali..cehhh..macam nak sambut raya la pulak..kah3..awal tahun dulu waktu aku dok belek Kalendar MQA tahun 2013 hari terus berbunga riang sebab bulan November ada cuti panjang sebab Deepavali jatuh pada 3 Nov 2013 dan Awal Muharam jatuh pada 5 Nov 2013..memang ber hip hip hooray la sebab total hari bermalasan di kampung adalah sebanyak 4hari!
tapi bila dah nak sampai masa ada pula kata Deepavali 2013 bukan jatuh pada 3Nov 2013..alamak..bikin hot la..masa tu cool lagi..dalam ati kata "dorg ni silap tengok kot"..bila aku tgk kat website Kementerian Sumber Manusia....WHAT!!its true!sebenarnya Deepavali 2013 adalah jatuh pada 2 November 2013 dan bukan nya 3 November 2013!!!ahdoiii lah haii..memang spoil betul..dengan lemah longlai aku terima la bahawa isnin itu bukan public holiday..sobssss..Kesimpulannya apa ni???kena amik cuti ke ea on 4 Nov??MC boleh tak??ekekke..hurmm..sedih nya mengenangkan cuti yg nak di carry foward ke tahun depan utk my big day semakin sedikit..sobssssss...

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...