Friday, October 4, 2013

Kems E-Day : My Engagement Outfit

Baju untuk majlis..ya yang ni pun salah satu benda yang paling penting sekali untuk majlis bertunang..actually pakai baju kurung pun boleh..tapi tak kan la nak pakai baju kurung opis pulak kan..harus la semua perempuan mengidam pakai baju yang cantik2..

Disebabkan nak memilih baju, terpaksa la aku memikirkan warna apa yang cantik untuk jadi theme color majlis aku nanti..hurmm, aku cukup berkenan la dengan warna pastel after aku tengok wedding lisa surihani & yusry..shuweeeet la sangat kan..bila fikir fikir dan fikir aku end up with gabungan warna PEACH, PINK & CREAM..kemain tamak banyak sangat kaler nya..aku memutuskan nak theme color tu disebabkan oleh takut tak dapat barang2 yang ikut theme color..so nak selamat pilih 3 color..kalau uols nak 12 color luna pon boleh..hak3

Aku ni punya la berkenan dengan jubah moden yang gojes tu..masa raya serius hott stuff okeh baju tu..yang aku pun weng tak ada pula nak membeli nya kan..almaklum dalam fikiran tu rilek la majlis lambat lagi..sekali after a week raya hamikk ko..semua sold out and no restock..hahaha..memang padan dengan muka kau!!

Thanks to encik google sebab dengan bantuan dia aku jumpa la satu akaun facebook ni..outfit aku ni pon ala ala jatuh cinta pandang pertama..bila tanya yang ready stock just ada saiz XS..gila ko nak pakai XS..saiz S sah sah tak muat ada hati mau pakai saiz XS..
Sesi drama bersama PA Kak Diyang bermula..and also memang rezeki aku tatkala mereka adalah bersetuju nak buatkan aku satu..fuhhh lega..masa ni aku percaya seratus peratus pada kak diyang untuk sediakan outfit aku..

Nak tunang 15hb, baju dijangka siap 10hb..memang tawakal beb..bila dua tiga hari nak sampai due date aku wasap kak diyang..aku punya refference number 721..tup2 masa aku tanya kak diyang cakap baru 680++..mak aihhh biaq betui!!serius gelabah..tapi aku tatap maintain..aku yakin pasti akan siap..tiba waktu dijanjikan mmg siap la baju tu..i is hati bunga bunga riang..bila test pakai...alamak..kenapa kenapa kenapa??saiz baju is bukan spek aku okeh..uwaaaaa..nangis..baju itu besar dan panjang..nak alter mmg tak sempat la kan..aku gigin je balik kampung..bila cerita kat mak aku, apa lagi..mak aku yg super duper menggelabah..kah3..over okeh..kedut2 kain itu mmg tidak sampai kat kaki baju..mean badan aku tak ikut spek..terus sedih disitu..mak aku just kecik kan kiri kanan baju je..bab kain tu mmg redha je lah..huhu..sedih..

Pastu yang lagi confiden lebih..aku ni fikir kat butik yang aku nak make up tu ade tudung n veil yang cantik2..kah3..gila confident..aku memang lenggang mak yong je dtg butik just bawa baju ngn brooch..sekali pegi kakak tu kata just ada selendang je yang match ngn baju aku..bab veil pulak dia xde veil pendek warna peach..just veil panjang..hoh??aku boleh maintain lagi cover cuak!veil dia tu meleret sampai ke kaki..memang stress tol sebab susah nak p toilet.. =p

Final nya jadi la cam ni..huhu..layan aje..aku is tak suka pakai selendang sebab nampak belepekkk je kat dahi..tp dapat semangat dari aze rahamat..terus macam ok lah..paduli la org kata apa pun..hehe..final nya jadi la mcm ni..taraaaaaa...hah, jgn nak kutuk2..libas kang..hehe..
Kak diyang punya baju sangat cantik2..veil dan tudung pon ada..uols p la terjah facebook dia kalau nak tempah..macam2 design ada..ehh..tetiba promote..ekekeke..


1 comment:

Cik Muda said...

hahaha.. ini comel...~

\\U_u//

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...