Saturday, September 28, 2013

Harga Minyak RON 95 Naik Lagi??

Malam tadi aku ada baca kat status facebook..kata nya harga minyak naik lagi tengah malam semalam..ehh betul ke??biar betul naik lagi??kalau betul adehhhhh..bertambah la expenses mak ni nak oiii..terus down okay..tapi aku tak dapat la nak pasti kan betul ke idok sebab semalam tak ada pergi petrol pump..

tapi ada perasan update berita harian online kata tiada kenaikan harga minyak RON 95  dan juga diesel according to apa yang Tan Sri Muhyiddin Yaasin cakap..fuhhhh..*kesatpeluhkatdahi*

futher info pasal ni sila baca update berita harian ni okay.. =)

Kems & Ray Engagement Ceremony

tiba tiba rasa macam nak story pasal engagement iols la..hurmmmm..tapi agak pemalas cockroach pula nak menulis..aihhh la apa pun tak boleh..tak pe man man..lama tak merepek kan..

Actually, preparation aku tersangat lah last minute..seriously!!dah sampai hari raya aku masih tak decide apa apa pun..theme color tak pilih, cincin tak beli, nak hantaran macam mana, mini pelamin macam mana, nak make up kat mana and segala gala nya belum buat..fuhhh..tak berapa kali kena bebel sama mak aku tah..worst thing is barang barang hantaran semua belum beli..apa yang aku buat adalah berehat rehat sahaja dirumah mak sambil membelek belek majalah pengantin tanpa decide apa apa..hoh!!

my stich pun macam tu juga..sampai la mummy stich call beberapa kali just to make sure apakah update terkini preparation kami..tapi jawapan tetap sama iaitu BELUM BUAT LAGI!!tapi stich sangat cool ok sebab dia selalu cakap dont worry, masih ada masa..everything will be done on time..dan disebabkan ayat dia tu la aku jadi lebihhhhh RILEX..kahkahkah.. =p

agak agak nya apa entry best ya untuk cerita everything pasal my engagement ni?emmm..nak cerita pasal baju, hantaran, makeup, mini pelamin, budget untuk majlis and bla bla bla..ehh macam banyak pulak nak cerita nih..tak pe sikit sikit lama lama abes..janji hado entry baru..okay..see you next entry.. =)



Friday, September 27, 2013

Jom Bercuti Bersama Malaysia Airlines Khas Bagi Kakitangan Kerajaan

Wahhh..berita baik untuk semua kakitangan kerajaan..aku pasti semua government servant dah tau pasal ni kan..amboihhhh kalau pasal travel laju je ye..tiba tiba rasa macam nak sembang kat blog..*padahalkautucarimodalnakbuatentryjekkan*..

Malaysia Airlines a.k.a MAS ada buat tawaran tambang promosi untuk government servant perjalanan domestik dan juga antarabangsa..wahh..seronok bukan?tempahan boleh dilakukan sehingga 30 September 2013 untuk perjalanan dari 28 September 2013 hingga Ogos 2014..kalau uols rasa macam  tak kerlassss nak naik kelas ekonomi, dont worry..tawaran ni juga terbuka untuk kelas perniagaan..sembang banyak tak mau, jom pilih pilih destinasi percutian idaman uols..lets grab the offer.. 

*takyahnaksembangsangataihhkobukannakpegibercutiponpoyojelebih*

                                                
                                            

Thursday, September 26, 2013

Isteri Mat Yo ni kenapa?mengamuk?meroyan?naik antu?

Aihhh la..tak aku paham apa masalah isteri mat yo ni..nak ku cili cili aje mulut dia tu..cerrr kalau ayah kau orang buat macam tu..hangin x?emo x?sentap x? hormat la sikit di sebagai org tua..jangan kau ingat dia kerja sebagai pengawal keselamatan a.k.a pak guard, kau boleh suka suka nak maki hamun orang..aku pula yang naik hantu bila tengok video tu..aku ada juga google facebook akaun isteri mat yo tu..apa ke nama perempuan tu?siti aisya?kemain private lg..tak dapek la nak stalk lebih lebih..nama langsung tak kena dengan perangai..

Apa apa pun aku tatap nak tergelak guling guling bila aku jumpa gamba ni kat facebook..kahkahkahkahkah..kalau nak tengok gambar asal p jengah blog aze rahamat..hehehhee..kreatif sungguh rakyat malaysia ni ya..ekekeke..kompom blood pressure naik mencanak canak kalau owner gambar ni tengok..apa apa aja la..kui3


                           

Tuesday, September 24, 2013

Nur Naurah Auni turns 1

Auni suda big girl..hoyeah..anty lebiu bnyk2..tak ku sangka rupanya kamu lebih noty dr abg haikal..tapi tak apa..janji kamu growing up well..luv both of u..be a good girl ya..

Monday, September 23, 2013

Kems got engaged??

yes..i'm officially engaged with Mr.R on 15 September 2013..Alhamdulillah.. =)



LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...