Monday, December 9, 2013

Under estimated

cerita hujung minggu.

ahad semalam aku adalah teringin breakfast McD..dah lama rasa tak makan pancake..so ke equine la kita..dah kata ko nak p breakfast harus pakai sesempoi yang boleh..tak kan la nak pakai mcm p makan kenduri kan.

bukan pasal McD yg aku ingin story kan disini tetapi apa yg berlaku after that..aih la tah antu mana merasuk, ke Mid Valley la kami..adoii la kan..da la dgn pakai selebet ala2 makcik p pasa malam..tp disebabkan Mr. Fiancee yg tak berapa nak kesah..aku gagah kan juga la masuk MidV..huhuhu..comot nya aku..

kalau sekadar nak menjenguk Kamdar Jusco mahupun Metrojaya aku adalah "Ade Aku Kesah"..hurmm..tetiba tak tau juga la antu dari mana dtg merasuk lagi sekali..so ke kedai jewelery la kami..segala mak nenek kedai emas perak intan berlian diterjah..nak survey kata ko..ada yg kenan ada juga yg tak..bila bosan..ke Garden plk..oooohoii la tebal muka mak 16 inci..dah kata pakai selebet tadi kan..pfttttt..

tah mcm mana kami termasuk kedai Lumiere..mula2 tgk2 kat lua je..disebabkan godaan Mr.Salesman masuk juga la..alamak..xde org la..komfem mahal..baru je duduk Ms.Salesgirl dgn senyum menawan menghidangkan kami peachtea sorang secawan..oohoii..mcm tau2 je kami dah letih jalan..dapat plk teh suam..nyaman nya rasa..belum sempat nak tanya2 Mr.Salesman offer suruh cuba mana2 yg sy nak..wahh..sgt memahami..so sambil membelek2 men'try2 segala sambil melayan peachtea tersebut dgn super santai..siap Ms.Salesgirl tu dok merefill2 kat Mr.Fiancee..baik nya dorang ni..aku admit sume benda yg berkonan adalah RM3-4k above..pfttt..tu baru cincin..belum bracelet mahupun necklace..mau beribu ribu ribu ribu lemon..alamat botak la kepala tunang sy itu..mihmihmih..oleh itu, keluar la kami dgn muka gembira..walaupun tak beli Mr.Salesman adalah sgt polite bahasa nya sambil memberi namecard dgn pesanan sekiranya berminat sila hubungi saya..

after that kembali ke MidV dan jalan punya jalan masuk pula kedai Diamond & Gold by Poh Kong..masuk2 je sume pon macam bolayan kan..huhu sudah mula merasa sedih..sambil2 belek..masih tiada sape yg approach..sampai aku duduk bru la sorg minah cina ni mai..tu pon dgn muka ketat..huhu..semua pertanyaan kami dijawab dgn muka kerek dan sgt xpolite..siap pandang atas bawah..jgn kan nak offer suh cuba air kosong secawan pon nan hado..mmg tak la kan..seploh kali Mr.Fiancee dok tunjuk2 dia buat tak  reti je..last2 kami pun fedup dan keluar dr situ..uwaaaa..sedihnya..mentang2 la kami dua berpakaian seperti makcik pakcik p pasa malam..bole kau layan kami begitu ya..sentap okeh!tak mengapa lah.sobsssss..

kesimpulan nya, sungguh berbeza layanan kedua2 kedai tersebut..kedai pertama adalah kedai yg exclusive bagi kami berbanding kedai kedua..tp layanan kedai pertama adalah sgt hebat setanding dgn keexclusivean kedai itu berbanding kedai poh kong y super poyo..aihhhh la..marah btol aku..jgn la ingat org yg pakai mcm makcik2 atau pakcik2 itu adalah tak mampu beli..bagi aku kalau org tu bersungguh2 nak tanya, org tu adalah bertujuan mmg nak membeli..so layan la dgn baik..kalau tak nak layan pon at least senyum la kan..sejuk juga ati..ni tidak..hurmmm..apa la naseb kami smlm..sgt pfttttt..

Wednesday, December 4, 2013

Highland Tower

masing masing mesti dah tengok kan cerita ni..so amacam?takot x?aku tak de la p tengok panggung cerita ni..tengok online saje..dalam ati takot tapi nak tengok gak..so far ada la dua tiga ketul footage antu yang ada dalam cerita ni..sinopsis xyah sembang la kan..opkos la cerita dia cari antu pakai video camera kan..

Yang menjadi persoalan bagi aku, betul ke doku cerita ni disediakan baru proposed jadi filem?ke belakon?ke real?ke belakon?ke real?ehh??

Satu je aku rimas cerita ni sebab jerit2 disamping camera yang pening..mihmihmih..ke aku sorang je yang pening org lain lekkk je..hah lantak lerrr..

Psttt..kalau korang nak tgk p terjah blog ceritasemasa..hehehe


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...